Hopp til hovedinnholdet

Venner på skolen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Har nettopp begynt på vgs, men jeg savner de 2 gamle vennene mine som jeg var med på ungdomskolen hele tiden, med de kunne jeg være 100% meg selv med, så da var jeg ikke med noen andre enn de heller. Jeg er utrolig sjenert, har ikke så mange venner. Sier aldri noe stort i klasserommet, og om jeg gjør det fordi læreren spør om noe, så føler jeg meg utrolig dum og tenker at alle syns jeg er teit etterpå. Men jeg vil ikke være sjenert, hater det.. Det er som at en vegg stopper for alt, om jeg kan beskrive det sånn.. Jeg kjente ingen når jeg begynte på vgs for en uke siden, føler ikke at jeg har fått meg en ordentlig venn enda. Jeg snakker med en jente, og jeg spiser sammen med henne liksom, men hun sier ikke så mye. Hun spør ikke så mye om ting tilbake, og virker liksom ikke interessert i å bli ordentlig kjent med meg. Er redd for at alt dette skal utvikle seg slik at jeg ikke får noen venner, aldri sier noe i det heletatt, og blir sett på som en freak ellernoe. Hva skal jeg gjøre?

 

Svar
Hei!

Det er lett å kjenne seg igjen i situasjonen din. Det er både skremmende og rart å starte på en ny skole. De første ukene er ofte ganske hektiske da alle prøver å finne nye venner. Heldigvis er det sånn at mennesker er skapt forskjellig og vi gjør ting i et ulikt tempo. Noen kan få kontakt med andre i løpet av noen dager mens andre trenger mer tid for å føle seg komfortabel. Det er ingen fasit på hva som er riktigst. 

Mine beste tips til deg er å prøve å finne noen som har like interesser som deg. Hør litt rundt i klassen om noen driver med en sport du liker eller kanskje noen med samme musikksmak? Da har dere med en gang noe å snakke om, og samtalen går mye lettere. 

Du kan også forsøke å engasjere deg i en gruppe eller aktivitet på skolen. Undersøk om dere har en teatergruppe eller elevråd du kan melde deg inn i. Da vil dere ha et felles prosjekt dere jobber sammen om og automatisk ha noe til felles. 

Det er fint at du har en du spiser lunsj med. Du kan foreslå at dere gjør noe på fritiden sammen, for med en gang dere har felles opplevelser vil dere ha mye mer å snakke om!

Lykke til med letingen, det kommer nok til å gå kjempebra! Etter hvert vil ting bli roligere og du vil helt sikkert finne din plass.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser