Hopp til hovedinnholdet

Er det uvanlig å fantasere om voldtekt?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei ung.no, jeg tror ikke jeg er normal!! :-( Jeg er en jente på 15 år som tenner på voldekt! Jeg tenker ofte på at en gutt, sånn mellom 16-25 år skal tvinge meg til å f.eks suge ham, jeg elsker at gutter er såpass mye sterkere enn meg, at guttevenner vinner lett over meg i handbak eller kan kaste meg i bakken uten problem! Det kan vel ikkje være normalt?? Jeg har ikke opplevd det men ser jeg en søt/fin gutt begynne jeg å tenke på at han voldtar meg, og jeg liker det!?! :O Er dette normalt?? Mvh: Litt bekymret jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Er dette kun en fantasi er den gode nyheten at du er helt normal. Det er helt vanlig å fantasere om alt mulig også voldtekt. Fantasier er noe annet enn virkeligheten. Bare nyt fantasiene dine.

Jeg går ut fra at du ikke ønsker å bli seksuelt misbrukt på ordentlig. Det er vondt, farlig og ulovelig. Har du blitt misbrukt kan du oppsøke hjelp her.

Det er mange måter å bli kåt på. Tenningsmønstre er helt personlige lyster og utvikles hele livet, men mest i barndommen. Du får kanskje mest seksuell tenning når du fantaserer om å bli dominert og "tatt".

Bak dominansønsket ligger det ofte et ønske om selv å få slippe kontroll. Det kan ligge et dypt ønske om å bli "spist med hud og hår". At man vil ha en fokusert lidenskap. Alt som stjeler fokus fra seksualfantasier eller seksuelle aktiviteter stjeler også kåthet. Altså, jo mer fokus og tilstedeværelse, jo mer nytelse og kåthet. Dette kan gjøres hardt og dette kan gjøre fjærlett. 

Når man praktiserer dominerende lidenskap er det viktig å ikke gå over egne eller andres grenser. Hvis man ikke viser hensyn og hvis man ikke har samtykke hele tiden blir lidenskap brått til farlig voldtekt.

Man kan unngå straffbare seksuelle handlinger ved å være lydhør, hensynsfull og å vite at begge skal kunne når som helst ombestemme seg.

Les i fagbøker om dominans eller kontrollerte rollespill som SM. På den måten får du mer kunnskap og trygge rammer rundt ditt seksualliv. 

Nedenfor kan du lese mer om overgrep. Fantasier er helt ok. Håper dette svaret var til hjelp!

Hilsen sexologen og lærern i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser