Hopp til hovedinnholdet

Tror ikke jeg greier å bo sammen med søstera mi.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 14 år. Jeg har en søster som er psykisk syk. Hun er også deprimert og sliter med spiseforstyrrelser. Hun var helt normal intill for et år siden. Og nå kjenner jeg henne ikke igjen. Vi er 3 søstre hun eldste er 18 hun som er psykisk syk er16 og jeg er 14. Hun har gått på skole langt unna hele høst, men nå som det er juleferie må hun hjem. Jeg holder på å bli gal!! Greit hun har problemer men det har jo jeg å. Pappa var i fengsel en periode, og etter at han har kommet hjem så har han kun brydd seg om hun som er i midten det virker ikke som om han er glad for å se meg engang. Hun skal flytte hjem til sommeren men jeg tror ikke jeg greier å bo i samme hus som henne. Hva skal jeg gjøre? Frister veldig å bo på hybel akkurat nå men blir litt vanskelig siden jeg er så ung å, hvordan skal jeg si det til mamma. De kunne jo ikke brydd seg mindre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14 år!

Du skriver at du sliter med at faren din var i fengsel en periode, og at etter at han kom hjem har du følt at han har brydd seg mer om din storesøster enn deg. Du føler heller ikke at mor bryr seg, og helst av alt vil du flytte hjemmefra. Dette tenker jeg at dere må snakke om!

Kan du snakke med helsesøster på skolen, en tante eller andre voksne du stoler på ? og som kan hjelpe deg å snakke med foreldrene dine?

Noen ganger må foreldre få en liten påminnelse om at de har flere barn som de må ivareta enn den som kanskje mest åpent har problemer akkurat her og nå, men de kan ikke lese tankene og følelsene dine. De kjenner deg nok godt, men dine innerste følelser kan de ikke vite om før du forteller om dem.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, tlf. 116 111, hvis du trenger å snakke, eller du trenger mer konkrete råd om hvor du kan henvende deg for å få hjelp.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser