Hopp til hovedinnholdet

Jeg går med følelsen av at ingen liker meg og at jeg bare er til bry.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har det så ille nå. Jeg har gått med den følelsen i mange år at ingen bryr seg om meg, liker meg og at det hadde vært bedre om jeg ikke levde. Jeg har mange venner og en fantastisk kjæreste, men jeg føler at alle, inkludert min egen familie, egentlig ikke liker meg og at jeg bare er til bry. Det er helt forferdelig å gå rundt å føle det sånn, men jeg kan ikke noe for det. Når jeg krangler med pappa kan han si ganske frekke ting som bare setter seg skikkelig hos meg, og til og med mamma kommer med kommentarer som fester seg, men hu sier at jeg må ha selvironi og ikke ta meg nær av alt. Men jeg klarer det ikke, jeg tar til meg alt fordi jeg føler ingen liker meg. Det er så forferdelig. Siste krangel med pappa sa han faktisk at jeg var dritt. Det er helt sykt. Og jeg vet dere kommer til å si jeg må prate med noen om det, men er bare kjæresten min og en kompis av meg jeg har snakket med dette om, og vet ikke om jeg klarer å si det til mamma. Måtte bare få det ut.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det er tunge tanker du bekriver til oss, og jeg synes det er vondt å høre at du har det sånn. Det er tungt å føle at ingen bryr seg, og slike tanker og følelser kan også være vanskelig å forklare til andre. Jeg tror mange som har det sånn føler seg litt ensomme og at andre ikke forstår helt hvordan de har det. 

Det er bra at du har snakket med kjæresten og kameraten din om dette. Mange synes det er vanskelig å fortelle andre om negative tanker og følelser, men vi vet også at det kan være til hjelp å sette ord på det og få det ut. 

Det høres ut som foreldrene dine ikke helt har forstått hvordan du har det nå, da kan det kanskje bli litt misforståelser og konflikter. Jeg tror det vil hjelpe hvis du forsøker å forklare dem litt hvordan du har det. Kanskje kan du si at du er mye trist og føler deg til bry nå? Du kan også si at mange kommentarer kan være ekstra sårende når du har det slik. Da vil de kanskje forstå litt mer av hvordan du har det nå og hva de kan gjøre for å hjelpe deg. Jeg håper du vil prøve det. 

Hvis man har det tungt og strever med negative tanker og følelser, kan det som sagt hjelpe å prate med noen. Hvis du ønsker noen å prate med, kan du også gå til rådgiver eller helsesøster på skolen din. 

Jeg legger ved noen artikler som kanskje kan ha nyttige tips til deg. Håper du kan ha troen på at du vil få det bedre, lykke til videre! 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med?

Gutt snakker i telefon (colourbox.com)

Vi har laget oversikt over ulike hjelpetjenester du som ungdom kan kontakte for ulike problemstillinger.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert