Hopp til hovedinnholdet

Er sykt lei av alt og har lyst til å gi opp! Hva er riktig hjelp for meg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er sykt lei av alt. Jeg har bare lyst til å gi opp. Jeg har folk jeg snakker med, og skal snart begynne med samtaler hos BUP, men jeg tror ikke lenger at samtaler vil hjelpe. Jeg sliter med angst og depresjon. Ting har blitt ille ganske fort. I sommer hadde jeg ikke noen av problemene jeg har nå. Nå får jeg angstanfall daglig, er redd 99% av tiden (en følelse av redsel uten grunn og uten å vite hvorfor) og jeg vil avslutte livet mitt. Jeg synes ikke noe er verdt å leve for. Jeg har folk jeg er glad i, og som er glad i meg. Det er nok det som har fått meg til å fortsette. Men jeg vil ikke mer! Jeg hater livet. Jeg klarer ikke å se for meg to uker til. Jeg er veldig redd for å snakke med noen om dette, pga de kan fortelle det til foreldrene mine. Selv om de har taushetsplikt. Jeg vil ta livet mitt, og er ganske sikker på at jeg kommer til å gjøre det om jeg ikke får riktig hjelp snart. Jeg vet ikke hva som er riktig hjelp. Hva skal jeg gjøre? Takk for svar. Svar fort pliis...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er bra at du har klart å skrive om dette til oss.

Du forteller at du har strevd med angst og depresjon siden sommeren og at dette påvirker hverdagen din mye nå. Det er tøffe tanker og følelser du strever med. Når jeg leser det du skriver, tenker jeg at du må ha det veldig vondt og at du er motløs nå.

Det finnes god hjelp for angst og depresjon, og jeg håper du vil holde ut og ha troen  på at du vil få det bedre. Det er veldig bra at du skal få hjelp på BUP, der har de møtt andre som har det litt på samme måte som deg og de har kunnskap om hva som kan hjelpe deg. 

Mange synes det er vanskelig å dele negative tanker og følelser med andre, og jeg tror mange er usikre på om dette kan være til hjelp for dem. Men vi vet at det å sette ord på det som er vanskelig hjelper, man føler kanskje ikke det akkurat der og da, det gjør at man får sortert litt og at tankene og følelsene blir litt mindre skumle. 

Jeg synes det er viktig at du deler at du er fortvilet og har selvmordstanker med en voksen. Kan du forsøke å snakke med en av foreldrene dine eller en annen voksen om dette? Jeg håper du vil gjøre det, det tror jeg vil hjelpe deg!

Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111.

Jeg håper du vil holde ut og ha troen på at du vil få det bedre. Husk at det finnes god hjelp for det du strever med! Lykke til!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Trenger du noen å snakke med?

Gutt snakker i telefon (colourbox.com)

Vi har laget oversikt over ulike hjelpetjenester du som ungdom kan kontakte for ulike problemstillinger.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser