Hopp til hovedinnholdet

Vennene mine er ikke snille.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er veldig stresset nå fortiden fordi at vennene mine er ikke snille! Spesielt en person. Denne personen gjør meg sliten, stressa, vondt i hodet og mer. Hun er så uskyldig å sier at hun blir mobbet og alt sånn og så er hun en skikkelig....Hun får med seg mange dra klassen og snakker FORFERDELIG stygt til en person bare fordi hun spurte henne om noe som ikke var frekt. Og det er mange nesten ALLE vennene mine er med på det. Og så sier de at det er hennes skyld. Jeg kan ikke stole på noen. Nesten alle vennene mine er mobbere eller er med på det!!! Jeg føler at jeg har ingen. Og jeg tør ikke å snakke med dem. Jeg kan ikke fordi da har jeg absolutt INGEN! + at ingen forstår følelsene mine eller hvordan jeg har det jeg har prøvd helsesøster,lærere, mamma og pappa, ingen forstår!Jeg vil flytte her i fra!Langt vekk! Jeg har prøvd og stille opp for andre som ikke har det bar men jeg får problemer med en GANG! Jeg hater livet mitt! Jeg orker ikke mer.. Håper dere kan hjelpe meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Så fint at du skriver til oss.


Ut fra det du skriver kan jeg forstå at du blir stresset, og at du føler at du ikke kan stole på noe, samt at du blir sliten og får vondt i hode.

Mobbing er alvorlig, og det har jo du forstått. Det virker som du er i en vanskelig situasjon fordi nesten alle vennene dine er med på mobbingen, og da vil du stå alene hvis du stiller opp for de som mobbes.

Du skriver at nesten alle vennene dine er med på det, betyr det at noen ikke gjør det? Kan du velge å stå sammen med dem?

Ut fra det du skriver tenker jeg at mye av mobbingen skjer i skoletiden. Det er helt uakseptabelt.

Alle har rett til å gå på skolen uten å bli mobbet. Skolen har ansvar for å få slutt på dette, men noen må si ifra.

Det er flott at du har sagt i fra, og jeg forstår godt at du ikke synes det er så lett å gjøre mer. Imidlertid er det viktig at noen tør å si ifra på nytt når mobbingen ikke opphører. Kan du ta det opp med lærerne igjen, eller helsesøster? Helsestasjon for ungdom er også et sted du kan få hjelp.

Kan du eventuelt snakke med foreldrene dine igjen, slik at de forstår hvor vanskelig dette er for deg? Kanskje har du noen andre voksne du har tillit til som kan forstå hvordan du har det?  

På noen skoler hvor det har vært slike situasjoner som du beskriver har lærerne, helsesøster og PPT gått inn og jobbet med hele klassemiljøet for at alle skulle få det bedre.

Vi vet at når noen mobbes er det flere av de som står rundt som ikke har det bra, slik du beskriver, men de tør ikke gjøre noe.

Jeg forstår at du har det vanskelig, men det at du har tatt kontakt med oss viser styrke. Kan du klare å si ifra igjen om det som skjer, slik at du kan få det bedre?

Noen ganger er det desverre slik at man må gi beskjed flere ganger før noen tar ting alvorlig.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Manifest mot mobbing

Manifest mot mobbing

Både boksne og unge selv har ansvar for at du ikke mobbes. Les regjeringens MOBBEMANIFEST, les hvilke lover som skal bidra til å bekjempe mobbing og se hvem som har skrevet under på mobbemanifestet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser