Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble voldtatt og sliter psykisk.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et ganske stort problem egentlig. for ca et havlt år siden ble jeg voldtatt, og det er politianmelt og alt slik. nå sliter jeg veldig psykisk, og er dritt lei av livet mitt. derfor prøvde jeg å ta mange tabletter, men det ente opp med at sykebilen kom å hentet meg på skolen, og jeg ble innlagt på sykehus og deretter UPA. Nå er jeg bare mer desperat etter å ha det vondt, jeg vil så gjerne ha det bra. jeg vil ikke dø eller skade meg egentlig, men jeg føler at det er den eneste løsningen min. jeg vet ikke helt hvor jeg skal hente hjelp fra. UPA var ikke slik hjelp jeg følte jeg tregte, men nå står jeg helt uten noen ting, og jeg trenger hjlp fort, før jeg virkelig ikke orker mer en gang til. (familie og venner er ikke aktuelt som hjelpemiddel)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Ser at du har vært utsatt for voldtekt og at du etter dette har fått det veldig vanskelig. Det er godt å se at  du kjemper, at du ikke aksepterer å  ha det vondt og at du ber om hjelp.  Ser  du allerede har vært i kontakt med hjelpeapparatet og etter som jeg oppfatter , har det vært i forbindelse med sykehusinnleggelsen.  Tenker det ikke er  uvanlig at man etter å ha vært utsatt for et slikt overgrep og etter akuttfasen sliter, føler avmakt og ikke vet helt hva som skal til for at man får det bedre.   Dersom UPA er et akutt team, skal denne hjelpen være den første tiden, men de skal også kunne hjelpe deg videre til  oppfølging  enten i  samme - eller i et annet system.  Tenker det er viktig at du mottar videre oppfølging og lurer på om du er henvist til  andre for videre oppfølging?

Dersom ikke, er det viktig at du får noen å snakke med fremover for å få hjelp  til å endre tankeprosessen du nå beskriver.

 

Har du vært i kontakt med helsesøster på skolen?  Dersom ikke, kan hun være en person du kan kontakte, som du kan snakke med   - og som skal kunne hjelpe deg til  videre , hun kan være i kontakt med din  lege,  eller henvise deg til andre du kan samtale med .  Tenker det viktigste for deg er å få kontakt med noe du kan samtale med over tid,  som du kan stole på , som kan støtte deg i denne vanskelige tiden.

 

Håper dette var et svar på veien  - Ønsker deg masse lykke til!!  
Hilsen

Alarmtelefonen 116 111 i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser