Hopp til hovedinnholdet

For halvannet år siden begynte jeg med selvskading. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, for halvanne ar siden begynte jeg med selvskading jeg ble plutselig redd for venner og ble veldig sur (tre månder senere fikk jeg mensen) jeg sleit\sliter bitt litt med plutselig stress men selvskading sluttet jeg med for tre månder siden jeg blir ikke redd for venner lenger og blir ikke så fort sur kan jeg være syk på en måte:(?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Du skriver at du tidligere har strevd med selvskading og at du sliter litt med stressfølelse. Jeg synes det er veldig bra at du har klart å slutte med selvskading, og det er bra at det går bedre i forhold til vennene dine. 

De fleste vil oppleve perioder med stress i livet sitt, og kanskje spesielt i ungdomsalder. Det kan være strevsomt å ha det slik, men for de fleste blir det bedre etter en stund. Mange synes det kan hjelpe å snakke litt med familier og venner om det, slik at de kan få sortert litt i tankene og få litt støtte fra andre rundt seg. 

Du skriver at du lurer på om du kan være syk. Det er vanskelig å si med sikkerhet, men det er mange som kan oppleve slike perioder med vonde tanker og følelser. Jeg tenker det du opplever kanskje har sammenheng med andre ting du har vært gjennom eller tenker på i livet ditt. Jeg tror det vil hjelpe deg å snakke med noen om hvordan du har det nå, det tror jeg vil hjelpe deg.

Hvis du ønsker mer hjelp å finne mer ut av dette, kan du snakke med helsepersonell, for eksempel helsesøster på skolen din eller bestille en time til fastlege. En mulighet er også å gå til Helsestasjonen for ungdom der du bor. 

Jeg håper dette svaret var til hjelp for deg, ta godt vare på deg selv og lykke til videre?

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser