Hopp til hovedinnholdet

Jeg har selvmordstanker, og de kommer oftere nå. 

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei på dere igjen! Jeg har hatt kontakt med dere mange ganger og synes at svarene deres er veldig gode. Jeg vel så og si hele livet mitt hatt kortere eller lengre perioder med selvmord. Men det har stort sett gått over av seg selv. Jeg fik et nytt liv ( kan man si) for 2 år siden. Jeg fikk mulighet til å lære meg tegnspråk. Men dette året har selvmordstanker bare blitt verre og verre. og da særlig fra perioden Mars ( CA) og frem til nå. Jeg har en fantastisk assistent på skolen som ser det veldig lett visst det er noe galt. Kan kanskje nevne at jeg har gått til psykolog i snart 1 år. I sommer har jeg hatt flere selvmordsforsøk. Jeg har prøvd alle metoder som jeg tørr og bruke. Alt fra bankkort, steiner, kniv, stramme ting rundt halsen, mobil lader, plate. Ja alt mulig, men det stopper bare ikke. Før kunne jeg får tankene 1 gang hver 3-4 mnd. nå får jeg det 1 gang i mnd. Men er jeg VELDIG og da mener jeg VELDIG uheldig kan jeg få det en gang i uke. Da er det ILLE sier jeg!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no!

Du skriver at du lenge har strevd med selvmordstanker, og at du synes dette har blitt verre den siste tiden. Jeg tenker at du må ha det tungt og strevsomt, det er veldig tøffe tanker og følelser du sliter med. Når man er i en så tøff situasjon, kan det være vanskelig å ha troen på at det vil bli bedre. 

Det er bra at du har oppsøkt hjelp, at du kan snakke med assistenten din og at du har kontakt med psykolog. Når man har selvmordstanker, er det viktig at man snakker med en voksen om det. Det kan være litt  vanskelig å dele dette med noen og sette ord på det, men vi vet at det er viktig og at det er til hjelp. Jeg håper du kan forsøke å beskrive det du skriver om til psykologen din, at du forteller at det har blitt verre i det siste og at du er mer bekymret nå. Da kan dere kanskje sammen finne ut av hva som kan hjelpe deg videre.

Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt når du har det tungt, kan du ringe en hjelpetelefon, for eksempek Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

 

Du har klart deg gjennom tøffe og vonde perioder tidliger, og jeg tenker at du må ha mye styrke i deg som har klart å komme gjennom dette.

Jeg håper du vil holde ut og ha troen på at det vil bli bedre, husk at det finnes god hjelp for det du strever med. 

 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser