Hopp til hovedinnholdet

Hun sliter med motivasjon for skole pga. stress

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 15 år som ikke har hatt det så lett det siste året. Dårlig selvtillit, null motivasjon og negative tanker. I sommerferien fikk jeg heldigvis en pause fra dette, og jeg kom på skolen med god motivasjon. Nå begynner jeg å lure på om jeg lider av stress. Det negative fra før sommerferien kommer sakte men sikkert tilbake. Jeg har hatt mye luft i magen og treg mage siden skolestart, og uregelmessig mensturasjon. Sitter med lekser fra jeg kommer hjem fra skolen til jeg går og legger meg. Lite sosial, føler meg ensom, ingen venner jeg føler jeg kan dele problemene mine med. Får trang til å gråte over bagateller. Planlegger morgendagen kjapt i hodet mitt før jeg legger meg. Anspent. Vanskelig for å slappe av. Søndag og mandag= værste dagene i uka. På søndag føler jeg meg ofte veldig stressa. Føler ikke at mamma forstår meg, hun bare sier : nå må du skjerpe deg litt, nå må du slappe o.l. Jeg føler at det ikke er "viktig" nok til å snakke med helsesøster om.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du er absolutt viktig nok for helsesøster. Det spørs egentlig mer om hun er viktig, eller riktig for deg. Jeg tenker at det er en veldig lur ting å starte med å ta deg en tur til helsesøster og forsøke å forklare henne hvordan du har det. Om det er vanskelig å begynne på samtalen, så ta med deg det du har skrevet her. Kan hende kan hun hjelpe deg med gode tips og råd ifht. hva som kan hjelpe deg. Eller det kan hende hun tenker du trenger hjelp utover det hun kan gi deg. Begynn med å ta deg en tur, og se hva hun har å si.
Det høres ut som at du trenger litt hjelp til å komme litt mer på rett kjøl. Sånn kan du ikke fortsette. Jeg er enig i at det høres ut som om det er en del stress i dette, men det kan også hende at det ligger noe mer bak, eller at det har utviklet seg noen mønstre som er mer tvangspregende og lite hensiktsmessige. Alt dette er det mulig å gjøre noe med, men det er vanskelig å gjøre det helt alene.

Jeg ønsker deg masse lykke til! 

 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innlegg: "Psykisk stress"

grafitti tagging (ung.no)

Ungdom opplever stress fra alle sider. Du skal ha gode karakterer, jobbe for å ha råd til kule klær, og være masse med venner. Det er vel ikke rart du blir utslitt?
Innlegget er hentet fra Aftenpostens Si;D

Les mer

Slik jobber du mer effektivt med leksene

Jente jobber med leksene sine (colourbox.com)

Vanskelig å få satt seg ned med leksene? Finn teknikker som passer deg og rutiner du klarer å gjennomføre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser