Hopp til hovedinnholdet

En venn av meg vil dø.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en venn som har lyst til å dø! Hun sier at hun vil dø i en bilulykke, og at hun kjenner smerten og sånne ting. Hun sier at det er fordi at hun føler at hun ikke har noen venner, og at hun føler seg ensom når hun er hjemme, mens folk legger ut at de gjør noe, men at ingen spør om henne vil være med. Jeg spurte henne om det var noe skjer hjemme, men hun sier at det ikke er det. Hun har mange venner synes jeg, så jeg vet ikke helt hva som får henne til å ville dø! Hun sier også at hun skal dø før hun blir 16 år, og det skremmer meg. Plisss hjelp meg! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Ut fra det du skriver her forstår jeg at dette skremmer deg.
Når noen vi bryr oss om har tanker om å ta sitt eget liv så er det alvorlig, og vanskelig.
En person som snakker, slik venninnen din gjør, har behov for hjelp. Ofte så handler det å si at man vil ta sitt eget liv om et rop om hjelp, men man kan ikke vite om en person kommer til å ta sitt liv eller ikke. 

Det er derfor viktig at du sier i fra til en voksen du har tillit til som kan ta ansvar for at denne venninnen din får hjelp. Ikke fortsett å gå med dette alene.

Du kan snakke med foreldrene dine, som igjen kan snakke med foreldrene til din venninne. Hvis du ikke kan snakke med foreldrene dine så snakk med helsesøster.

Det går an for venninnen din å bli kvitt disse tankene ved å få hjelp!

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser