Hopp til hovedinnholdet

Mamma maser.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Får sjølvmordstanker når mora mi maser på at e må gjøre lekse. Eg gjer det, men eg klarer ikkje når ho seier en ting om lekse. Då begynner e å bli trist og prøver å spille et spill på pc'n eller teikne gor å bli bedre. Da trur ho det e datan' sin skyld. ._. E skal skrive en tekst der e sammenligner to økosystem, og e syns d e så vanskelig å sammenligne ting. Har bedre ordforråd på engelsk sjølv om e e født her i Norge og har 100% norske foreldre. Lika engelsk meir enn norsk. ( Her skriv e ikkje så bra siden e skriv på telefon. ) Håper eg kan få svar så raskt som mulig. Takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 16 år.

Takk for at du skriver til ung.no.
Jeg forstår ut fra det du skriver at du sliter litt med lekser nå.
Mange ungdommer vil kjenne seg igjen i det du skriver om her. Foreldre vil jo som oftest det beste for barna, og da kan det lett bli at de maser litt. I slike situasjoner er det viktig at man klarer å snakke sammen, slik at man slipper å bli trist eller lei.

Hvordan tenker du at du kan klare å snakke med mamma om det som du opplever vanskelige? Kan du prøve å si noe om at du tenker at hun ikke trenger å ta ansvar for at du skal gjøre lekser? Hvis det å snakke sammen er utfordrende kan Familievernkontoret være til hjelp.

Det kan også hende at du kan snakke litt med læreren din om det du opplever vanskelig i forhold til lekser. Da kan læreren hjelpe deg.

Når man opplever at livet er utfordrende og vanskelig kan man få tanker som du skriver om her, selvmordstanker. Det er alvorlig når du har slike tanker, og jeg tenker at det kan være vanskelig å tenke løsninger og muligheter da. Derfor bør du snakke med noen, eksempelvis helsesøster, som kan hjelpe deg å se mulighetene. Selvmord er aldri noen løsning.

Livet ditt er verdifullt.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser