Hopp til hovedinnholdet

Skader av spiseforstyrrelser?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 14 år som har noen spørsmål om bulimia. Jeg har hatt denne spiseforstyrrelsen i to år nå og lurer på hvor mye og hva slags skader kroppen min mest sannsynlig har fått av det. Selvfølgelig har jeg forsøkt og stoppe, så det har hendt at jeg har gått en uke uten å kaste opp en gang imellom. Selv har jeg hørt om skadevirkninger som elektrolyttforstyrrelse, tannråte, kronisk gastrisk refluks, dehydrering, øsofagitt, sterilitet osv...Så klart forstår jeg at det er vanskelig å fastslå noe ut ifra så få opplysninger, men hvordan tror du min kropps tilstand er nå? Har aldri fått noen form for behandling mot spiseforstyrrelsene mine.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

En spiseforstyrrelse som varer over litt tid, kan gi skader.  Du kan lese mer om det i artikkelen under. 

Om du har fått noen skader, kan jeg ikke si deg, men dette er noe du kan prate med fastlegen din om.  Det kan være lurt å ta en tur dit og få tatt litt prøver.

 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skader ved spiseforstyrrelser

Trist jente på sofaen (colourbox.com)

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser