Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir lett skremt.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Ja, først og fremst så vet jeg ikke om det er rett kategori(?), men fant ingen som passet bedre. Altså, for å gå rett på sak, så lurer jeg bare på hvorfor jeg er lettskremt? Mange kommer sikkert til å tro at dette bare er en bekymret tennåring som spør, men det er skremmende hvor lett noen kan skremme meg. Altså, for å gi et eksempel, hvis jeg sitter ved siden av noen, er opptatt med mitt, også sier de navnet mitt skvetter jeg. Et annet eksempel er det at hvis noen tar å "slenger" hånden sin mot meg på kødd, så rykker jeg automatisk bakover og synes at det er skikkelig irriterende og ekkelt. Noen ganger skremmes jeg så lett at jeg tror at hjertet mitt hopper ut av brystet og jeg må puste skikkelig dypt mange ganger og over tid noen ganger for å ro meg ned. Ble så skremt en gang av et bilhorn at jeg var fortsatt ganske skjelven etter noen timer. Og for å svare, nei, jeg har ikke noe post dramatisk stress ting, fordi jeg har, etter min egen mening, ikke opplevd noe så ille.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 16 år.

Takk for at du skriver til oss.

Jeg forstår ut fra det du skriver at du blir lett skremt. Det er ulike grunner til at man blir skremt. For noen kan det handle om at man har opplevd noe som har gjort at man har blitt redd, men dette gjelder ikke for alle, og du skriver jo her at det ikke gjelder deg. I enkelte situasjoner er det helt naturlig å bli skremt, men det du beskriver her tenker jeg handler om noe annet.

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om det du tenker og føler rundt dette. Helsesøster er en person du kan snakke med. Ved å bli bevisst hvilke situasjoner som gjør at du blir skremt kan du begynne å tenke annerledes om dette, og jobbe i forhold til hvordan du kan få det bedre.

Jeg forstår at det du opplever er alvorlig for deg, og derfor bør du få hjelp.

Lykke til. 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser