Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter psykisk og livet mitt føles håpløst. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg sliter noe helt psykisk og bup gir meg ikke nok hjelp. de gjør sitt beste (tror jeg), men det er ikke nok. de har prøvd å finne noe metoder å hjelpe meg på, men ingen av de har funka. jeg responderer ikkke på medisiner og ikke noen form for terapi har noen effekt heller. har snakka med helsesøster, hjelper heller ikke. snakka med familie og kontaktlærern min og, hjelper ikke. vennene mine prøver å hjelpe meg, hjelper ikke. jeg prøver å nyte livet og gjøre morsomme ting, hjelper ikke.... livet mitt føles så håpløst ut pga psyken min.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Du skriver at du sliter psykisk, at du har søkt hjelp flere steder og at dette ikke har gjort at du har fått det bedre. Jeg tenker det må være veldig tungt for deg, og at du sikkert er lei og fortvilet nå. Når man har det så tungt og har strevd over tid, er det vanskelig å ha troen på at det vil bli bedre. 

Når jeg leser det du skriver, tenker jeg at du har mye stå-på-vilje i deg. Det er bra at du har søkt hjelp, stått på og forsøkt å snakke med mange om hvordan du har det. Jeg tenker det viser at du har mye styrke i deg. Selv om du har det tungt nå, håper jeg du kan ha tro på de gode egenskapene dine, de vil være til god hjelp for deg videre. 

Jeg vet ikke om du har snakket med den personen du har kontakt med på BUP om hvordan du har det nå. Jeg håper du kan forsøke å dele følelsen av håpløshet og at du føler ingenting har hjulpet deg så langt. Da kan dere kanskje sammen finne ut av hva som kan være mer nyttig hjelp for deg framover. Det kan være litt vanskelig å si fra, men det er viktig å formidle hvis man ikke føler kontakten er til hjelp, slik at man kan finne ut av hvordan det kan bli bedre. 

Det finnes hjelp for det du strever med, så jeg håper du vil samle krefter til å stå på videre og at du kan ha troen på at det vil bli bedre. Fortsett å snakk med dem rundt deg om hvordan du har det. 

Ta godt vare på deg selv og lykke til videre!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser