Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter psykisk, del 2.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Sendte nettop inn et spørsmål men det ble for langt så her er DEL 2 Jeg har snakket med en helsesøster over lengre tid, og hun henviste meg til skolepsykologen, men han fikk jeg ikke noe god kontakt med. Jeg føler at det ikke er så mye mer å gjøre, så nå går jeg egentlig bare å venter. Jeg har begynt å miste matlysten, og spiser så lite som mulig. Noen dager spiser jeg ingenting, og hvis jeg spiser er det kun kalorifattig mat. Hva skal jeg gjøre?? Jeg trenger svar så fort som mulig, hvis ikke vet jeg ikke hva jeg skal gjøre… 

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 17 år.

Det er fint at du har snakket med helsesøster. På bakgrunn av at helsesøster henviste deg til psykologen forsto hun at du hadde det vanskelig. Det er trist at du ikke fikk noen god kontakt med han. Hvis jeg tolker det du har skrevet riktig tenker jeg at du har selvmordstanker, og at du ikke vil spise fordi du ikke orker å   leve?

Jeg synes at du bør snakke med foreldrene dine om hvordan du har det, slik at de kan hjelpe og støtte deg. Videre synes jeg at du bør snakke med helsesøster om at du ikke fikk noen god kontakt med skolepsykologen. Med den problematikken du beskriver her tenker jeg at du bør få hjelp av Barne - og ungdompsykiatrien. Du har fått mange utfordringer i livet ditt nå, og du må få hjelp til å sorterer tanker og følelser, slik at du kan leve livet ditt uten å være utslitt og redd.

Det finnes hjelp. Snakk med noen om hvordan du har det, slik at du får hjelp!

Lykke til. 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Anoreksi, bulimi og overspisingslidelse

vekt (colourbox.com)

En person som har en spiseforstyrrelse, vil være overopptatt av mat og plages med konstante tanker om mat, spising, kropp og vekt. Andre sider av livet blir overskygget når svært mye tid og ressurser brukes på handlinger knyttet til mat og spising.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser