Hopp til hovedinnholdet

Hun sliter med selvtilit og har få venner

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente som sliter veldig mye med selvtillit. Hater personligheten min, har nesten ikke noe personlighet. Er veldig sjenert, aner Aldri hva jeg skal si eller bli kjent med noen. Har veldig få venner, tar jeg vekk de jentene så har jeg ingen og være med, har egentlig ikke lyst til og henge med dem hver dag men har jo ingen andre. Har prøvd mange ganger prøvd og bli kjent med andre og være med andre, men det blir så rart. Er så sjenert at det blir sånn at jeg står i en gjeng og sier ingenting. Min forrige venninne, hun er veldig frempå og sånt så når jeg sto i en gjeng og aldri prata så klagde hun bare på at jeg aldri sier noe. Det er så flaut , jeg er bedre enn det men det går aldri og få det frem.føler at alle ser stygt på meg, du tror sikkert at jeg innbilder meg litt mye, men når jeg blikkontakter med noen blir de bare veldige alvorlige og ser på med som om jeg har gjort noe galt, det synker sykt mye på selvtilliten min og jeg hater det. takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no!


Når jeg leser det du skriver så tenker jeg at du, som du skriver, har dårlig selvtillit. Men jeg tenker også at selvfølelsen din heller ikke er god. Det er ikke en optimistisk kombinasjon. Men det kan du snu på!

Først og fremst tenker jeg at det er lurt å begynne å tenke på og eventuelt verdsette de vennene du har. Er dette venner som gir deg noe, og som du ønsker å ha som venner? I så fall er det lurt å verdsette dem og være godt fornøyd med de du har. Man trenger ikke massevis av venner! Det er viktigere at du har gode venner som du kan være deg selv med, stole på og slappe av med. Dersom du kan slappe av og være deg selv, og slippe å være redd for at du skal si eller gjøre noe feil vil sannsynligvis andre også legge merke til at du er en som man ønsker å ha som venn. Da kommer venner av seg selv. Da vil du også merke at de vennskapene du har i dag gir deg noe godt, trygt og verdifullt.

Er det sånn at du føler at du trenger nye vennskap, så er det jo viktig å tenke over hva slags venner du vil ha. Et godt utgangspunkt for vennskap er en felles interesse. Hva interesserer du deg for? Hva liker du å gjøre på fritiden? Det er et godt sted å starte. Er det en sport som interesserer deg, så er idrettsarenaen et godt sted. Er det musikk som interesserer deg, så er det konsertarenaer, korps, ungdomsklubben med øvingslokale eller om det er noe annet som interesserer deg mer...?

Ta sjansen! Det er som regel verdt det!

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser