Hopp til hovedinnholdet

Hvordan hjelpe ekskjæresten min?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg var venn med ei som er to år yngre enn meg. Vi ble sammen etter hvert, men hun var virkelig ikkje bra for meg. Det var så mye negativitet rundt henn. Jeg hadde virkelig ikkje bra på den tiden, og hun hadde det ikkje bra, så jeg tror vi bare dro hverandre ned. Etter hvert gikk trakket hun langt over grensen min sånn seksuelt, jeg jeg gjorde det slutt og var ganske sur på henne. Det ble så utrolig masse styr på skolen, og jeg ble litt redd for henne. Dette er nå ett år siden. Nå snakker vi sammen, selv om jeg ikkje går på samme skole som henne lenger. Hun har det fremdeles dårlig, så jeg tror jeg egentlig bare er nyskjerrig på henne. Vui var ikkje bra for hverandre. Jeg har veldig lyst å hjelpe ungdom senere i livet. Jeg fikk masse hjelp av en sosialpedagog på skolen, og jeg vil virkelig gjøre det samme. Jeg går på helse og oppvekst nå. Jeg prøver å hjelpe henne til å få det bedre nå. Jeg er ikke interessert i å være med henne. jeg vil bare hjelpe henne. er dette veldig dumt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes du beskriver dine opplevelser rundt forholdet til venninnen din godt, og skjønner at dette er en historie som ligger tilbake i tid. Forstår også at du har høstet mye erfaringer og lært mye om deg selv som følge av dette.

Spennende å høre at du har lyst til å hjelpe ungdom senere i livet og at du allerede nå har valgt en utdannelse som er relevant med tanke på å få en jobb hvor du lett kommer i kontakt med barn og unge som trenger hjelp og oppfølging.

Du spør om det er dumt at du prøver å hjelpe ekskjæresten din som har det vanskelig. Det er vanskelig for meg å svare på. Jeg tror du selv sitter med svaret og at du må stille deg selv noen spørsmål for å finne fram til det. Du gir meg bare et lite innblikk i hvordan dere har hatt det, men du skriver at hun tråkket over grensen og at du var sur på henne. Jeg foreslår at du tenker nøye gjennom hvorfor du ønsker å hjelpe, og hva du tror vil skje hvis du involverer deg i henne nå? Du skriver at du var redd for henne etter at forholdet ble slutt. Hva er det værste som kan skje?

Etterpå kan du snu om på tankerekken din og tenke gjennom hva er det beste som kan skje om du bestemmer deg for å hjelpe henne? Kanskje vil det være lurt å involvere en tredjeperson, slik at ikke du selv er den som snakker med henne? Har hun en god venninne du kan snakke med og fortelle om dine bekymringer for henne?

Uansett hva du bestemmer deg for så tror jeg det er viktig at du faktisk gjør noe slik at hun får hjelp hvis hun trenger det. Ofte kan en enkel samtale med noen som bryr seg være god medisin. 

Jeg synes din interesse og spørsmål vitner om at du er et godt menneske med de beste hensikter. Jeg ønsker deg lykke til og håper det ordner seg både for venninnen og dine fremtidsønsker.

Hilsen Kors på halsen i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser