Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 15 år som sliter veldig. Jeg har nå i snart et år gått rundt med tanker og følelser som jeg ikke klarer å prate med andre om. Jeg var del av en stor venninnekrangel for et år siden og etter det har det bare gått brått nedover. Krangelen var ganske intens over en lang periode noe som gjorde at jeg ble utrolig sliten og lei. Jeg følte meg som et drålig menneske og slev om det var flere venninner involvert, følte jeg at jeg var grunnen til krangelen. Krangelen ble ordnet opp i, vi hadde samtaler med helsesøster og vi er alle venner igjen nå, men jeg føler meg ikke særlig mye bedre. Bare noen slenger èt negativt ord til meg er det akkurat som at noen tramper meg ned og jeg går rundt og er innestengt og lei meg. Jeg tar ting lett innover meg og bekymrer meg for alt. I det siste har jeg også ikke følt meg godt likt av noen og hver gang jeg prøver å være meg selv og ha det gøy, går det rett til hælvette. Alt jeg tenker er negativt og jeg har lyst til å bort. Hjelp meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 15 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår ut fra det du forteller her at du har det vanskelig. Det går frem av det du skriver at en venninnekrangel har gjort at du har blitt nærtagende, du bekymrer deg mer og du føler at du ikke er så godt likt.
Kan det være at denne krangelen har gått mer inn på deg enn du selv har forstått? Er det slik at du har fått dårligere selvtillit, og har begynt å tvile på deg selv? Kan det hende at du feiltolker når du tenker at du ikke er så godt likt? 

Det var jo fint at dere ordnet opp i forhold til krangelen, men det er viktig at du går tilbake til helsesøster og får snakket om hvordan du har det nå. Det vil hjelpe å snakke med noen om hvordan du har det. Da kan du finne ut hvordan du skal kunne tenke annerledes, og mer positivt. Kanskje har du behov for å bearbeide det som skjedde i forhold til venninnene dine noe mer? 

Ta kontakt med helsesøster, og få hjelp til å finne ut av hva som skal til for at du kan få det bedre.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser