Hopp til hovedinnholdet

Jeg synes ikke så mye er så moro lenger enn det gjorde da jeg var liten

 

Spørsmål
Hei!

Jeg er en gutt på 16 år som er litt 'forvirret' der jeg ikke vet hva jeg skal gjøre og oppnå. Jeg synes ikke så mye er så moro lenger enn det gjorde da jeg var liten. Hva er meningen med livet og hvordan oppnår man å leve et godt og sunt liv med moro og glede?
Jeg er homo, kan det påvirke?

Mvh gutt 16 ;)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke uvanlig å gruble litt over "meningen med livet" i den alderen du er nå. Det er nettopp en tid der det som var moro før ikke gir den samme meningen alltid, og man må få tak på "ny mening". Du er iferd med å bli en voksen person med tanker, følelser, meninger og lengsler. -Man kan føle savnet av barndommen samtidig som man ikke helt finner meningen med voksenlivet en periode, for så å få mer og mer tak på sitt "nye liv" og finne igjen gleden og meningen. -For noen er meningen å finne i engasjement for en "god sak" eller engasjement i for eksempel musikk, natur, sport eller annen fritidsinteresse. Mange kan få en god følelse av å mestre skole eller jobb. Forelskelse kan være med på å krydre tilværelsen, men på en annen side, kan kjærlighetssorg gjøre livet litt tyngre noen ganger.

Det å være usikker på sin identitet, eller være homofil og føle litt på "annerledesheten" rundt det, kan by på noen ekstra utfordringer i denne fasen av livet, men jeg vil igjen presisere at de fleste grubler litt over "meningen" innimellom, og spesielt kanskje på din alder

Hvis jeg skal gi deg et viktig stikkord i letingen etter et bra liv, så tror jeg det må være ENGASJEMENT.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om psykisk helse?

Må du betale egenandel hos psykolog?