Hopp til hovedinnholdet

Har følt en sykelig trang til å drepe. 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Gutt 16 her med en historie av flere psykiske problemer, depresjon og diverse rusproblemer, har nå i de siste tidene (ca. 2-3 år) følt en sykelig trang til å begå massemord eller drepe enkeltpersoner. Har ikke sagt ifra om dette til noen, ikke heller min gamle psykolog. Tenker stritt og ofte på dette, og hvordan det kan skje, men har ikke tenkt å gjøre det av grunn til konsekvensene. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes det er veldig bra at du har skrevet til oss og at du vil finne ut av hva du kan gjøre. 

Det er alvorlige tanker du går med, og jeg tenker de kanskje gjør deg fortvilet og stresset. Du sier at du tidligere hadde kontakt med psykolog, og jeg synes det var bra at du har søkt hjelp tidligere. Jeg kan også forstå at du vegret deg litt for å dele de tankene du har om å drepe, det er ikke så lett å forklare og dele slike tanker. Jeg håper likevel du kan forsøke å snakke med en voksen om hvordan du har det nå og hva du tenker på, jeg tror det vil være til hjelp for deg  dele det med noen, helst så raskt som mulig. Da tror jeg du vil kjenne en lettelse etterpå, vi vet at det er til hjelp å snakke med andre hvis man har strevsomme, vonde eller skremmende tanker. 

Er det en voksen du kjenner og har tillit til, kanskje en voksen i familien din? Du kan også snakke med lærer, rådgiver eller helsesøster på skolen din. Hvis du synes det er vanskelig å forklare, kan du kanskje vise fram det du har skrevet til oss. Du kan også gå til fastlegen din. Hvis du ønsker å snakke med noen mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Jeg håper du vil forsøke å snakke med noen og at du vil få god hjelp videre. Ta godt vare på deg selv, lykke til!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser