Hopp til hovedinnholdet

Tenker så mye på det jeg gjorde at jeg ikke føler jeg fortjener å gå videre.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei.Jeg brukte mamma sin vibrator i fjor og jeg klarer ikke å komme over det,jeg vet ikke om det er skyldfølelse eller om jeg angrer på det men jeg får alltid sommerfugler i magen og blir veldig lei meg og skammer meg hver gang jeg tenker på det som er pretty much 24/7;(Og jeg VET det har noe med tvangstanket å gjøre.F.eks de gangene jeg er så nærme på å akseptere det så hvis jeg gjør noe som knyttes til d, som bare å f.eks tenke på d og tenke på at jeg faktisk nøt det veldig godt så får jeg sånn "du fortjener ikke å gå videre hvis du fortsatt ser sånn på d og at du fakisk nøt d"også er det som om at jeg må begynne med gå videre i livet kuren på nytt. Har prøve i mange måneder.og føler at jeg ikke fortjener d som kommer,at fremtiden er meningsløs og at siden jeg har gjort denne tabben fortjener jeg å dø.også vil jeg ikke være sånn,jeg vil ikke være datteren som brukte mamma sin vibratorjeg klarer ikke å akseptere at jeg har gjort d.jeg skammer meg så forjævlig,jegharaldri skadet noen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dårlig samvittighet kan være ganske så slitsomt.  Det er jo en normal følelse som vi har for å korrigere rett og galt.  Noen ganger kan det bli litt feil styrke på den dårlige samvittigheten.  Det blir en overreaksjon, slik det nå har blitt for deg.  Følelsen du har står ikke i forhold til det du har gjort.  Slik jeg ser det, er det jo en liten og uskyldig sak at du har lånt vibratoren til moren din.  -Det er kanskje det at det er sammensatt med litt andre følelser som flauhet mm som gjør det litt ekstra vanskelig.  Det kan være god hjelp i å tenke litt annerledes og på en måte som er til mer hjelp i mange situasjoner der følelsene er sterke.  Se mer om det i artikkel under.  Prøv om du kan bruke det litt og få "dempet" lyden av den dårlige samvittigheten.  Det er mulig.  Det du gjorde var en bagatell og fortjener ikke å ødelegge slik for deg.


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser