Hopp til hovedinnholdet

Har det vanskelig og bor på internat

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ble mobbet fra 1. klasse og til 1.videregående. Det slutta litt i 10.klasse, men det starta igjen på videregående da det begynte å gå masse dritt rundt om meg. Jeg har sliter psykisk, jeg kommer meg ikke ut av rommet mitt ( jeg bor på et internat), jeg sliter med å være sosial rundt andre enn de jeg stoler 110% på. Jeg har angst, psykiske lidelser, mamma mente også at jeg hadde spiseforstyrrelser, fordi det var en periode hvor jeg ikke spiste mye. Jeg er i den perioden igjen nå. Dager kan gå hvor jeg spiser mye, men plutselig så kutter matlysten helt ut. Etter jeg starta på videregående, så har jeg slitt mer psykisk. Jeg er ofte sliten, og sliter ofte med hodepine. Vet ikke hvorfor jeg har fått så mye hodepine. Det jeg veit er at jeg ikke vil forlate rommet, med mindre jeg må. Kantinedamene har også begynt å reagere på at jeg ikke spiser ofte. Hva kan jeg gjøre? Jeg vil ikke snakke med psykolog, fordi jeg ikke er flink til å snakke. Jeg er flinkere til å skrive.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du bor på internat og at du er mye på rommet ditt.  Du føler at det er litt vanskelig å få å stole på noen og å få til det sosiale.  Du forteller om en historie med mobbing og det kan jo også påvirke en ganske mye videre.  Jeg tenker at det blir viktig å ta tak i dette og øve på å være modigere og bli mer trygg.  Det er mulig!

Det kan jo være slik at følelser påvirker andre ting som matlyst, søvn og trivsel.  Derfor blir det viktig å få ryddet opp i det som er følelsesmessig vanskelig.  -Men det er også lurt å ta en tur innom lege og ta en sjekk for sikkerhets skyld om man føler seg sliten, har dårlig matlyst eller har andre plager.

Du trenger jo ikke å være flink for å snakke med en psykolog.  I kontakten med en psykolog, kan du gjerne skrive om du heller vil det.  Det å sette ord på- og få hjelp til å rydde og ordne opp i vanskelige følelser er jo lurt, så det å ta imot litt hjelp kan være en god ide.  Kanskje det er en Helsestasjon for ungdom der du bor eller en skolehelsesøster eller en annen voksen å prate med på skolen din.  Prøv å ta kontakt.  -Gjerne med en skriftlig melding om det du strever med.  

Si også ifra til noen voksne på skolen om du opplever mobbing.  Alle skoler har plikt til å jobbe for at det skal være et trygt og godt miljø på skolen uten mobbing.  

Se også råd i artikkel under.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser