Hopp til hovedinnholdet

For 3 dager siden prøvde jeg hasj for 3. gang med noen kompiser. Det har gått 3 dager, og jeg føler at ingenting gir noe som helst mening i det hele tatt. Jeg sverger, det føles ut som om jeg er på randen til å klikke. Har lest om det på nett, og det virker som om der er derealisasjon? Kan jeg snakke med doktoren uten at han forteller noen som helst??

Gutt 15 år
 

Spørsmål

For 3 dager siden prøvde jeg hasj for 3. gang med noen kompiser. Jeg tok bare fire trekk fra jointen og følte meg allerede satt ut. Det var som om jeg fikk en sjokkbølge rett på meg, som om jeg kunne kjenne blodet strømme rundt i kroppen min.. Usikker på hvordan jeg skal beskrive det, men det var ikke deilig. Jeg ble redd, men sa ingenting. Jeg bare aksepterte at det kanskje var for bra hasj, og roet meg ned. Jeg så på en film (film tittel) og følte at jeg på en måte ble en del av filmen, og at de tingene faktisk skjedde i virkeligheten. Det har gått 3 dager, og jeg føler at ingenting gir noe som helst mening i det hele tatt. Det er som om jeg ser gjennom en skjerm, når jeg ser på hånden min ser den ikke ekte ut. Jeg sverger, det føles ut som om jeg er på randen til å klikke. Er så redd for å si det til noen, jeg vil absolutt ikke havne på psykiatrisk! Har lest om det på nett, og det virker som om der er derealisasjon? Kan jeg snakke med doktoren uten at han forteller noen som helst??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hasj kan ha hallusinogene virkninger, særlig hvis hasjen er sterk (inneholder mye av det psykoaktive virkestoffet THC). Virkningene du beskriver er ikke uvanlige og vi skjønner godt at du ble redd og kanskje fortsatt er redd. Disse symptomer går vanligvis over etter en stund, og vi tror ikke at du trenger å bekymre deg så mye om det. Du vil nok ikke bli lagt inn på psykiatrisk avdeling på grunn av dette.

Du spør om du kan snakke med legen din uten at han forteller det til noen. Legen har taushetplikt om de opplysningene du gir til ham eller henne hvis du er over 16 år. Er du mellom 12 og 16 år, skal legeopplysninger gis til både deg og dine foreldre. Imidlertid er det et for forbehold om dette, ifølge pasientrettighetsloven: Der står det at opplysninger "ikke gis til foreldrene eller andre med foreldreansvaret når pasienten av grunner som bør respekteres, ikke ønsker dette". Kilde: Fastlegen.no

Om legen/helsesøster forteller dette til foreldrene dine eller ikke, vil avhenge av hvor alvorlig h*n vurderer dette å være. Derfor kan vi nok ikke svare sikkert på om legen forteller dette til foreldrene dine eller ikke. 

Det kan uansett være bra for deg å snakke med noen som du stoler på om dette. Hvis ikke du har noen du kan snakke med kan du ringe oss anonymt på 08588 mellom 11-19 eller chatte med oss på hverdager mellom 11 og 17.

  

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser