Hopp til hovedinnholdet

har lyst til å bli marinejeger

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 15 år som lenge har hatt lyst til å bli marinejeger. På forsvaret sine sider står det at du må ha bra psyke. Hva vil det si å ha en bra psyke? Er det sån at du aldri får eller viser noe slags føleser? Hvordan skal du trene opp en god pyske? (som 15 åring) Kan du teste psyken din på noe måte? Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Å vise følelser er både normalt og bra. Bra psyke i denne sammenhengen betyr flere ting, slik som at du er emosjonell stabil. For eksempel ved at du klarer å holde hodet klart og ta gode beslutninger og vurderinger, selv om omstendighetene er vanskelige og krevende.

Du kan ikke la deg knekke av ubehag over tid, slik som sultfølelse, kulde, trøtthet, våthet, fysisk utmattelse og andre påkjenninger. En annen vesentlig egenskap i marinejegeropptaket er motivasjon, noe som sitter i hodet. Opptaksprøvene er krevende, og det avdekkes raskt hos hvem motivasjonen glipper. 

Hilsen Forsvaret i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser