Hopp til hovedinnholdet

Redd for å rødme

Jente 15 år
 

Spørsmål

I omtrent 4 år, helt siden jeg fikk kommentar om det egentlig, har jeg slitt veldig med rødming. Før var jeg veldig glad i å få oppmerksomhet når jeg prøvde å være morsom, sa noe eller gjorde noe som fikk folk til å se og tenke på meg, for det likte jeg godt. Men så fikk jeg jo den kommentaren som raskt skulle snu verdenen min på hodet, og jeg begynte med en gang å bli livredd, for at andre folk skulle se om jeg rødmet. Jeg er/var alt for opptatt av utseende. Det ble bare verre og verre. Jeg er egentlig en veldig sosial person, og med en gang jeg snakker med folk blir jeg så glad inni meg, men det går så fort over med en gang jeg kjenner frykten for å rødme. Dette hindrer meg i å sosialisere meg. Det er som om noe er veldig morsomt og du har bare lyst til å le og le, men du har masse mat i tennene som hindrer deg og du blir tvunget til å ikke la folk se det. Finnes det noe jeg kan gjøre for å bli kvitt rødming og bli den gamle jeg igjen? kremer kanskje?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Som du vet, er jo det å rødme en veldig vanlig reaksjon. Du høres ut som du er både engasjert og sosial, og det er jo flotte egenskaper.  Du tok veldig inn over deg en kommentar og så har dette på en måte forsterket de negative tankene du får når du kjenner rødmen.  -Dette er det mulig å snu/gjøre noe med!  Dette handler jo om å øve på å tenke annerledes og mer hjelpsomme tanker.  -Identifiser først tankene som kommer når du kjenner følelsen når rødmen kommer, og prøv så å finne tanker som kan være mer til hjelp.  Du kan lese mer om hvordan du selv kan jobbe med dette i artikkelen under.  -Og husk at øvelse gjør mester. -Dette kan du greie å få kontroll på igjen. 


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse