Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med dårlig selvbilde, og det har blitt verre. Trenger hjelp. 

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, før drev jeg å kvelte meg selv pga. Ble bi, dårligselvbilde. Jeg sa det til noen venner men de brydde seg ikke så veldig, så jeg løy om at jeg hadde sluttet. Men nå i det siste har alt blitt verre, jeg kutter meg. Det er bare det at jeg føler at jeg ikke har noen å snakke med om det. Redd for hvordan familie vil reagere. Men når jeg kutter blir tanker opptat at det og ikke alt inne i hode. Trenger hjelp...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Du skriver at du strever med lavt selvbilde og selvskading, og at du ønsker hjelp til å få det bedre. Jeg synes det er bra at du har skrevet om dette til oss og at du ønsker å finne ut av hvordan det kan skje en forandring for deg. 

Jeg tenker du må ha det veldig tungt nå, det er tøffe tanker og følelser du skriver om, og dette påvirker sikkert hverdagen din mye. Det er vanskelig å slite med dårlig selvfølelse, det påvirker hvordan vi har det med oss selv, sammen med andre og gir negative og vonde tanker. Spesielt i ungdomstiden er det mange som sammenligner seg mye med andre. Noen er også redde for at andre kan ha negative tanker om dem. 

Jeg blir litt bekymret for deg når jeg leser det du skriver, og tenker at det er lurt at du forsøker å snakke med noen om hvordan du har det. Hvis man strever med vonde følelser og negative tanker, kan det være til hjelp å dele det med noen og finne noen som har kunnskap om hva som kan gjøre at man får det bedre.  Selvskading kan være vanskelig å snakke med andre om, men vi vet at åpenhet ofte er det beste. Kanskje føler man ikke at det hjelper å snakke med noen der og da, men det er viktig å få det ut og søke hjelp. 

Kanskje er det en voksen i familien du har tillit til og kan dele dette med? Du kan også gå til helsesøster på skolen din eller Helsestasjonen for ungdom der du bor. Jeg håper du vil finne mot til å dele dette med noen, det tror jeg vil være til hjelp for deg.

Jeg legger ved noen artikler under som kanskje kan ha nyttige tips til deg. Jeg håper du vil finne mot til å snakke med noen, og at du vil få god hjelp og støtte videre. Ta godt vare på deg selv, ønsker deg lykke til! 

 Hilsen psykologen

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser