Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt med strekkmerker?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente på 11 år,jeg har akkurat oppdaget strekk merker ved siden på magen,jeg veier 53 kilo og er 146 cm høy.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 11 år.


Takk for at du skriver til oss. Du skriver at du har oppdaget strekkmerker på siden av maven. Det er ikke unormalt at ungdom har strekkmerker. Ofte kommer det i puberteten hvor man vokser raskt, og huden strekker seg. Strekkmerkene skyldes skade i lærhuden på grunn av rask vekst, betydelig overvekt eller graviditet. For de fleste ungdommer er rask vekst grunnen, og over halvparten av unge jenter har strekkmerker.
Du skriver her hva du veier og hvor høy du er. Hvis man legger tallene inn i en tabell viser den at du veier litt mer enn du burde. Da jeg ikke har sett deg vil jeg være forsiktig med å si noe om din vekt. Jeg tenker at i forhold til strekkmerkene dine er det viktig at du trener, er fysisk aktiv slik at du kan trene musklene i området der du har strekkmerker da det kan stramme huden noe. I tillegg er et sunt kosthold viktig da det gir næring til huden. Det kan også være en god ide å bruke en uparfymert fuktighetskrem der du har strekkmerker for å holde huden myk.

Hvis du ønsker mer hjelp til å se på kosthold og aktivitet vil jeg råde deg til å snakke med helsesøster.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Strekkmerker

Strekkmerker (colourbox.com)

Strekkmerker er noe mange bekymrer seg over. Visste du at det er veldig vanlig å få strekkmerker i puberteten, og at det beste du kan gjøre med dem er å akseptere dem som de er?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser