Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan man få det bedre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! 1) Har dere noen gode tips til hvordan man kan bli en lykkeligere person? Hvordan tenke og gjøre ting anderledes. 2) Hvordan legge bak seg en pinlig hendelse, som en person du møter på hver dag er involvert i. Føler at det stikker i hele meg når jeg ser denne personen, og det er så kjipt. Vil liksom bare gå og sette meg i en krok.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 16 år.

Takk for at du skriver til oss.
Mange ungdommer leter etter lykke. Hva er lykke? Svaret vil variere fra person til person. Det vil være vanskelig å si hva som skal til for at akkurat du skal bli lykkeligere, men jeg tenker at ved å finne svaret på noen av de andre spørsmålene du stiller kan du kanskje se hva du har behov for, og ønsker for ditt liv.  
Du skriver ikke hvorfor du skal tenke annerledes og gjøre ting annerledes, men ut fra at du ønsker å bli lykkerligere tenker jeg at du kanskje har en tankemåte og måter du gjør ting på som ikke er hensiktsmessig, eller som du ikke er fornøyd med.

Det er tankene våre som fører til følelsene vi har. Hvis vi går rundt og forteller oss selv at vi ikke får til noe, at vi ikke er noe verdt eller at vi ikke kommer til å få til ting vil livet bli vanskelig. I tillegg vil man lett kunne bli deprimert hvis man har en negativ tankegang.

Hvis du kjenner deg igjen i dette vil jeg råde deg til å snakke med noen om hvordan du har det. Snakk med foreldrene dine, slik at de kan hjelpe og støtte deg. Helsesøster kan også hjelpe deg. Gjennom samtale kan du sorterer tanker og følelser, slik at du kan lære deg å tenke annerledes, mer positivt. Da vil du lettere kunne se løsninger og muligheter, og du vil ha tro på at du kan få til det du ønsker. 

Jeg tenker at mennesker som har en tro på seg selv, og en evne til å se at man kan få til det man ønsker bare man prøver og øver da har man det bedre.

Ungdomstiden er preget av endringer, og noen sliter i denne tiden, spesielt i forhold til det psykiske, eksempelvis med selvtillit.

Ved å jobbe med selvtillit og selvfølelse vil du kunne få det bedre.

Det jeg nå har skrevet kan du bruke i forhold til det du opplever i forhold til denne personen du har opplevd en pinlig hendelse med. Det er selvsagt ikke så lett å la være å tenke på hendelsen når du treffer denne personen hver dag, men du kan, ved å få hjelp, lære deg å tenke annerledes om det som har skjedd. Alle mennesker gjør feil, eller kommer opp i pinlige situasjoner. I din situasjon må du vurdere om det vil hjelpe deg å snakke med personen om det som har skjedd, eller du kan velge å legge dette bak deg. Kanskje kan en samtale med helsesøster hjelpe deg å rydde opp i det du har opplevd, slik at du kan klare å legge dette bak deg.

Er det bare du som har grunn til å tenke over denne pinlige opplevelsen, eller tror du at denne personen du møter hver dag også tenker på det som pinlig?

Går det an å si at nå har du tenkt nok på dette, at alle gjør pinlige ting, og du kan legge dette bak deg. Du kan jo bruke dette som en erfaring i forhold til å ikke komme i en slik situasjon en gang til. Da har du lært noe.

Lykke til.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser