Hopp til hovedinnholdet

har jeg panikkanfall?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt noen panikk anfall før, der jeg ikke fikk puste og hjerte banket og klump i magen, og noen ganger får jeg lignende anfall, bare at det er uten hjertebank og såå veldig stor klump i magen, det er bare at pusten går raskere, men får fremdeles samme følelsene, samme tyngden og tristhet og frykten, men det er ikke alltid at det vare så veldig lenge, kan dette også være panikkanfall?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontakter oss. Det du forteller virker vanskelig for deg å håndtere, og det er sikkert ubehagelig og skremmende for deg å oppleve slike symptomer. Du spør om det kan være at de anfallene du har er panikkanfall.

Uten å kjenne deg bedre er det ikke så lett å si helt sikkert hva det er du opplever, men du sier at du kjenner igjen mye som er likt panikkanfallene du hadde før. Da  er det nok sannsynlig at det kan være symptomer på det samme, siden panikkanfall kan arte seg litt ulikt. Du kan lese om panikkanfall og hvordan man kan takle dette i denne artikkelen.

Jeg syns du kan gå til din fastlege og fortelle om det som plager deg, det kan være lurt å få en helsesjekk når man opplever slike ting. Det kan også være bra å få legen til å vurdere om du skal få en henvisning for å få mer hjelp for dette.

Du kan også dra til helsesøster på skolen din og snakke med henne om dette, eller du kan gå innom helsestasjon for ungdom. Der vil du få hjelp til å forstå mer av de vanskene du lurer på hva er.

Lykke til!

hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser