Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg svak. Hvem kan jeg stole på?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år og har det ganske vanskelig. Nesten hver dag gråter jeg, av forskjellige grunner... Noen ganger kan det være foreldrene mine, andre ganger kan det være skolen, men også mye annet... Da jeg var litt yngre (ikke så mye) følte jeg meg så sterk, jeg gråt nesten aldri, eller noe slikt... Følte faktisk ingenting! Nå, nå føler jeg meg svak, og bare en liten stygg kommentar kan få meg til å gråte... Hva skal jeg gjøre? Jeg har ingen å snakke med... "Vennene" mine er ikke til å stole på Foreldrene mine er ikke til å stole på Lærerne mine er ikke til å stole på.... Hvem kan jeg egentlig stole på? Snakker jeg med foreldrene mine blir det bare en krangel...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du gråter mye, føler deg svak og ikke stoler på noen. Forstår at dette må være vanskelig for deg. Det må være slitsomt å ha det slik. Det er ikke bra at du opplever at du gråter mye og er lei deg.

Du skriver at selv en liten stygg kommentar kan få deg til å gråte. Er det slik at du opplever at du sliter med dårlig selvtillit eller har lav selvfølelse? Du er i puberteten nå og mange opplever at en blir mer var for kommentarer og vurderer seg selv strengere enn før. Kanskje kan du prøve og være din egen bestevenn. Selv om andre kommer med kommentarer som du opplever er sårende, så er det viktig å tenke at det ikke er de som definerer hvordan du er. Prøv å finn tilbake til den styrken du hadde før og få tro på deg selv. Legger ved noen artikler som du kan finne under svaret om dette.

Det at du ikke stoler på andre er vanskelig. Det lurt om du tar kontakt med noen i helsevesenet og avtaler en samtale om hvordan du har det. Du kan kontakte helsesøster på skolen din, helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Fastlegen kan henvise deg videre om du trenger det. Helsepersonell har taushetsplikt.

Det finnes også ulike hjelpetelefoner du kan ringe og snakke med noen.

Legger flere artikler under svaret som du kan lese.

Ønsker deg alt godt og lykke til.

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Innlegg: "Jenter og dårlig selvtillit"

Jente speiler seg (colourbox.com)

Hei! Først om fremst vil jeg bare si at det IRRITERER meg med tanken at såå mange jenter i dag har så dårlig selvtillit! Det finnes INGEN fasit på hvordan en jente bør og bør ikke være, hvordan de skal se ut eller hvem de er inni seg, for det har noe med at man er spesiell! Jeg har så mye å si om dette.

Innelgget er sendt inn til ung.no av gutt 15 år

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser