Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sliten og lei meg for at han ignorerer meg

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er så sliten for tiden og jeg orker ingenting,alt føles uviktig og jeg har ofte triste og tunge tanker. Grunnen til dette er fordi gutten jeg holdt litt på med og som jeg har kjent siden 1 klasse har forandret seg og har bare ignorert meg siden sommerferien. Jeg var alltid med han etter skolen og han gjorde at dagene føltes bedre.nå snakker vi såvidt sammen og alt er anneledes. Uten han i livet mitt virker alt så tungt og slitsomt. Hva kan jeg gjøre for å komme meg over han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Det er vondt å ha det slik som du har det. Noen ganger hender det at venner eller den man er forelsket i forandrer seg. Det er trist at du føler at ting er tungt og slitsomt. Men jeg tror det er viktig at du fokuserer fremover og prøver å tenke positive tanker. 

Det kan også hende at du kan prøve å snakke med denne gutten og finne ut hvorfor han ignorerer deg, kanskje det bare skyldes en misforståelse? 

Når alt kommer til alt handler det mest om deg selv og hvordan du har det, hele livet kan ikke avhenge av venner. Selv om det er vanskelig for deg å ikke ha like god kontakt med han, men du må allikevel prøve og gjøre det beste ut av det. 

Når man skal komme seg over noen, er det som sagt viktig at man fokuserer på fremtiden og at man gjør andre ting. Du kan f.eks. være sammen med gode venner eller familie. 

Hvis du føler for det, så tror jeg kanskje at det vil være fint for deg å snakke med noen om dette. Det kan f.eks. være foreldre/foresatte, helsesøster eller en lærer. 

Jeg legger ved en artikkel som du kan ta en titt på. 

Lykke til- vi heier på deg! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser