Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir truet på Skype

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei er veldig bekymret. Når jeg spilte minecraft kalte meg en fucking loser fordi han var fra USA. Han fant meg på skype og truer med å voldta meg og moren min og han sier at han skal drepe faren min, han sendte et bilde av pikken sin på flere 10 titals skype brukere. Han sa at han visste hvor jeg bodde. Jeg trodde han løy helt til han sa adresen på huset mitt. Han sa i know that you live in Norway Akershus Asker Nesøya, og så sa han adressen, han sa i will fucking rape you mom and them you while i kill your dad og så sa han i will hack your minecraft email and your router, og så sa han hva Internett boksen min sitt navn og passord. Han sier at hvis jeg kler meg av naken på skype skal han la meg være i fred hva skal jeg gjøre? Er dette ulovlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det første du må gjøre er å fortelle foreldrene dine om dette, denne situasjonen kan ikke du bli sittende med alene. Det denne gutten/mannen gjør er ulovlig, og du må ikke finne på å kle av deg på Skype eller sende ham noen nakenbilder av deg selv på andre måter.

Jeg skjønner at det er veldig skremmende at denne gutten truer deg på denne måten og det må du og foreldrene dine prøve å få en slutt på. Du og foreldrene dine må rapportere disse truslene til Minecraft og Microsoft som står bak Skype, foreldrene dine kan hjelpe deg med dette. I tillegg må du få blokkert hans bruker på Minecraft og Skype, sånn at han ikke kan kontakte deg.  

Jeg håper at dette vil føre til at du ikke får flere trusler fra denne fyren, men foreldrene dine kan også vurdere om de vil/bør kontakte politiet og høre om det er noe mer de bør gjøre. Siden denne fyren mest sannsynlig er i USA kan det være vanskelig for politiet å få gjort noe med denne saken, men det kan være lurt å i det minste høre med politiet hva dere må gjøre hvis denne fyren ikke gir seg.

Snakk med foreldrene dine med en gang, og ikke send noen bilder av deg selv til denne fyren. Jeg håper det ordner seg!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser