Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det vanskelig og har ingen å snakke med. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Idet siste er jeg veldig deppa, og jeg vet ikke helt hvorfor, men det kan hende det har noe med broren min, som nå er død. Og det er veldig vanskelig for meg, fordi han var den eneste personen som jeg stolte på, og ingen andre. Men må har jeg ingen og fortelle ting til... Og det er veldig vanskelig. Og på skolen har jeg det ikke få fint, jeg har heller ingen venner som jeg kan stole på... Og for noen par dager siden mista jeg en venn av meg, hun var den beste vennen av dem alle. Så nå står jeg igjen med ingen! Om kveldene kan det hende keg bare gråter i flere timer... Også sove jeg bare 2 timer nesten hver natt!! ( er aldri på tlf eller teknolig greier 20:++) på skolen er jeg den meste glade jente...og jeg skuler så mye, og har ingen og snakke med.. Jeg er sur og lei meg hele tide. Det kan hende jeg bare slår søskene mine eller foreldrene mine... Jeg mener aldri noe vondt, men jeg har det så vanskelig. Jeg håper på svar så fort som mulig. Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og beklager at du måtte vente på svar fra oss. 

Det er trist å høre om det som skjedde med broren din, å miste noen man er så nær og stoler på er fryktelig leit og vondt. Når du i tillegg mistet enn venn du hadde tillit til, forstår jeg veldig godt at du er fortvilet og trist. Det er tøffe ting du går gjennom nå. 

Jeg synes det er bra at du har delt dette med oss og at du ønsker å finne ut av hva som kan hjelpe deg. Når man har det vondt og strever, er det viktig å prøve å få til en forandring. 

Du skriver at du gråter mye, har det vondt og strever med søvn. Å ha det sånn må være slitsomt, og da kan det være lurt å få hjelp til å starte en forandring. Det jeg håper du kan gjøre, er å snakke med noen om hvordan du har det. Når bærer du på så mye inni deg og føler deg så alene, men det er viktig at du kan dele dette med noen og få mer støtte. Når man deler det som er vondt, blir det lettere å bære. Det er ikke alltid så lett å snakke med andre om det som er vanskelig, og det høre ut som du holder mye for deg selv. Jeg håper du likevel vil forsøke å dele dette med noen, det kan hjelpe deg. 

Er det kanskje en voksen i familien du har tillit til og kan dele dette med? Du kan også gå til en lærer, rådgiver eller til helsesøster på skolen din. En mulighet er også Helsestasjon for ungdom der du bor. Der jobber det helsesøster, lege og ofte også psykolog eller psykiatrisk sykepleier. Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Jeg legger også ved noen artikler under som kan ha nyttig info til deg. Jeg håper du får det bedre framover, ta godt vare på deg selv, du er en viktig og verdifull person. Lykke til!

 

 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Hva kan ungdom i sorg slite med i forhold til skolen?

Trist jente (COLOURBOX.COM)

På skolen kan ungdom i sorg merke endringer i sine faglige prestasjoner. Ungdom som er særlig fokusert på sorgen, opplever større endringer i å prestere faglig på skolen enn de som har sorgprosessen mer på avstand i hverdagen.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser