Hopp til hovedinnholdet

Jeg ser på meg selv som sykelig sjalu, hva burde jeg gjøre?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg ser meg selv som sykelig sjalu, jeg tenker hele tiden at kjæresten min vil være utro mot meg. Jeg føler meg aldri bra nok Jeg sjekker facebooken, snapchat, sporer telefonen hennes og tenker 24/7 at hun kommer til og gjøre noe mot meg. Jeg vurderer og gjøre det slutt med henne for hennes skyld. Jeg skjønner hvor sliten hun blir av meg. selvom hun sier det er greit. Når vi først er sammen er alt utrolig bra, vi ler sammen, tar vare på hverandre som om ingenting er galt. Men så fort hun ikke er i synet mitt blir jeg nervøs. Hva burde jeg gjøre? Burde jeg gå videre for hennes skyld? Eller fortsette og jobbe med meg selv? Jeg går til psykolog for problemene mine og prøver så godt jeg kan. Men det hjelper bare i perioder.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 20 og takk for at du skriver til oss!
Litt sjalusi er både normalt og kanskje også litt sunt, men når det blir for mye er det verken godt for deg, kjæresten din eller for forholdet. Du lurer på hva du bør gjøre- om du bør gå fra henne eller fortsette og jobbe med deg selv. Om dere skal fortsette sammen er det kun du og kjæresten din som kan avgjøre. Jeg vil uansett råde deg til å fortsette å jobbe med sjalusien din hos psykologen du går til. Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige i tillegg.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kristoffer blir sjalu og sint når kjæresten skal på fest

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Kristoffer er veldig glad i kjæresten sin Anne. I det siste har de gjort ting hver for seg, da føler Kristoffer seg utrygg og blir redd for å miste henne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser