Hopp til hovedinnholdet

lærere skjønner ikke at jeg har angst

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg sliter med panikk/angstanfall når jeg er i veldig sosiale områder (?) og når jeg holder presentasjoner, men jeg går til pyskolog med det. Men det er en ting som plager meg veldig, og det er at jeg ikke føler læreren min bryr seg om det! Jeg føler at dem ikke tror det er "seriøst" nok. Forelderne mine har tatt det opp med skolen at jeg har panikkanfall, så de vet om det, men jeg føler de ikke bryr seg!! Den ene læreren min driver å presser meg til å snakke høy i klassen! Jeg har veldig dårlig selvtillit og selvfølelse, og er veldig usikker på meg selv! En gang i fransk timen presset hun meg til å snakke fransk foran alle, og jeg liker det virkelig ikke! Hun vet at jeg sliter veldig med angst, så jeg skjønner ikke hvorfor hun gjør det! Hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er fint at du spør om dette når du har det sånn. Det er ikke lett å slite med panikkangst, og det er viktig å kjenne at de vanskene man har blir tatt på alvor. Når du ikke syns at lærerne på skolen tar nok hensyn så er det bra å si i fra om det. 

Det virker som du har gjort mye riktig allerede, med at du går til psykolog, og at foreldrene dine vet om det du sliter med. Det er også fint at foreldrene dina har prøvd å snakke med lærerne. 

Det er viktig at du opplever at lærerne forstår deg og at de vil deg det beste. Det re som du sikkert vet også sånn at angst kureres best hvis man må øve seg gradvis på det som er vanskelig. Men da må man kjenne seg trygg nok på den som skal utfordre angsten. Du virker ikke å ha en sånn trygghet til dine lærere, og kanskje vet de også for lite om hvordan de kan hjelpe deg. 

Det jeg tenker hadde vært lurt er å ordne et møte med psykologen din sammen med foreldrene dine. Dere kan prate om dette, og bli enige om at psykologen kan kontakte skolen for å veilede lærerne på hva du trenger av dem. Dere kan på forhånd bli enige om hva det er ok for deg at psykologen sier til de på skolen.

Du eller foreldrene dine kan også kontakte helsesøster på skolen og fortelle om dette, slik at hun kan snakke med lærerne. 

Se også artiklene nedenfor hvis du vil ha mer tips. 

Lykke til!

hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Framføring i klasserom (colourbox.com)

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser