Hopp til hovedinnholdet

Sklir vekk fra bestevenninna

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei!Jeg går rett på sak, i den siste tiden har bestevennen min og jeg "sklidd" fra hverandre. Hun har mange venner som er et år eldre enn oss, som jeg ikke tåler.... Det er grunnen til at vi ikke er så gode venner som før, tror jeg... Hun ene vennen hennes er sykt frekk mot meg og de andre vennene mine... Hun sier at hun hater oss og sier at vi er umoden. Venninen min bryr seg ikke og hun skjønner ikke at denne jenta bruker henne... Denne jenta er ekspert på å lyve og å bruke folk... Hun har fått venninen vår "mot" oss og har spredd rykter på hele ungdomsskolen om meg og de andre venninene mine. Vi snakker mye om det og vi føler at alle hater oss, de som ikke vi snakker med engang sender blikk til oss... Jeg/vi bruker mye tid og energi på dette og i friminuttene er det verst. Alle (spesiellt jentene) sender stygge blikk mot oss 5. Hun andre vennen vår er på en måte "med på det"... Jeg hater livet akkurat nå, føler at ingen (bortsett fra de 5 venninene mine) liker oss.Har ikke fler tegn

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du opplever å skli vekk fra venninnen og bli behandlet slik av venninnen hennes. Det høres ut som om bpde venninnnen din og henne som er et år eldre er litt usikre på seg selv, og kanskje gjør ting de ikke helt har tenkt igjennom. Jeg synes du og venninnene dine skal prøve å snakke med venninnen deres og si hva dere føler. Det er alltid to sider av en sak, og det kan være lurt å høre begge sider :-)

Det er ingen grunn til å hate livet, selv om det ikke går så bra mellom deg og venninnen din akkurat nå. Du har mange andre venninner som hjelper og støtter deg :-) Det at du tror at alle hater deg/dere stemmer ikke. Det eneste du kan gjøre er og være deg selv og være hyggelig mot menneskene du møter! Det kommer man langt med, og du kommer til å få mange gode venner, selv om det ikke ser sånn ut akkurat nå.

Hvis dere ikke kommer frem til noe dere imellom, så kan det være lurt å snakke med en voksen. Om du føler deg trygg med å snakke med foreldrene dine, så kan det være betryggende :-) Hvis ikke så er helsesøster alltid tilgjengelig, og har mange fine råd hun kan gi dere! Under er noen lenker som jeg håper kan være til hjelp :-)

 

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser