Hopp til hovedinnholdet

Jeg opplever mange forventninger. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg føler at uansetthvor jeg er er det noen som ser ned på,meg og ikke tror på meg. Jeg tenker ofte at det ikke finnes noen i verden som forstår meg og vil det aller beste for meg. Jeg har det vondt inni meg hele tiden og tenker at uansett hva jeg gjør er det alltid noen som synes at det ikke er bra nok. Jeg startet på ungdomsskolen for noen måneder siden og jeg føler at foreldrene mine vil at jeg skal være en sekser jente, men jeg orker alle forventningene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du opplever å bli sett ned på og at ingen forstår deg. Du sier også at du føler et karakterpress fra foreldrene dine. Dette høres vanskelig å slitsomt ut. Jeg forstår det slik at du opplever store forventninger, men liten støtte.  

Forstår det slik at du startet på ungdomskolen for noen måner siden. Det å ha startet på ungdomskolen kan være tøft for mange. Det er mye nytt og en blir målt faglig med karakterer. Du er også i puberteten og det kan også være utfordrende. Jeg tenker at det kan være bra for deg å snakke med noen om hvordan du har det.

Det å snakke med foreldrene sine kan være veldig fint. Foreldrene dine kjenner deg jo best. Foreldre ønsker stort sett det beste for ungdommene sine.

Er det letter for deg å snakke med noen du ikke kjenner kan du bruke helsesøster på skolen din eller helsestasjon for ungdom. Helsepersonell har taushetsplikt. I forhold til presset du opplever i forhold til karakterer så vil jeg anbefale deg å ta dette opp med læreren din eller snakke med sosiallærer. Det finnes også hjelpetjenester du kan ring til. Der kan du være anonym og det er gratis å ringe.

Du er anonym på nettsiden. Så ingen vil vite hvem du er.

Ønsker deg lykke til.

 
Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Det er kaos i hodet mitt, jeg klarer ikke noe

Gutt fortviler (colourbox.com)

Jeg føler at alt bare er kaos inni meg. Jeg sliter med selvtilliten og kjenner at ting ikke er bra. Jeg vil så gjerne få det bedre, men aner ikke hvordan. Er det noe jeg kan gjøre selv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser