Hopp til hovedinnholdet

Jeg har selvskadingstanker og selvmordstanker. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på femten. Jeg har selvskadingstanker og selvmordstanker, har ikke peilign på hvorfor.. Jeg har vært gjennom jævlig mye, mamma på sykehus (jeg var liten husker nesten ikkenoe), mobbing fra dag en i førsteklasse (tiende nå, fortsatt noen som driver på), ei stemor som ikke har behandla meg eller storesøstrene mine... Jeg har ikke prøvd å skade meg ennå, det har vore ikke langt unna at jeg har drept me sjølv. Jeg har ikke lyst til å ha dissa tankene, men hva kan jeg gjøre? Jeg er til samtaler annenhver uke. Ikke akkurat at det blir noe bedre.. Men ikke nok med desse tankene jeg er også forelsket, i ei av lærinnene på skulen.. Hun vet det ikke, men det er noe som er så fantastisk ved henne... Men jeg har null sjangs, som en elev og antageligvis fordi ho liker menn.. Well atleast thats all, i hope ;) Mvh jente 15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Når jeg leser det du skriver, tenker jeg at du har vært gjennom mye i livet ditt og det er tøffe tanker og følelser du strever med nå. Når man har det sånn, kan man føle seg fortvilet, ensom og lei. Som du skriver, kan en forelskelse være fin, men også gjøre litt vondt hvis man er redd det ikke kan bli et forhold.

Det er bra at du deler hvordan du har det, at du skriver til oss og ønsker å finne ut av hva som kan hjelpe deg. Du skriver at du snakker med noen annenhver uke, men du skriver at det ikke har gjort situasjonen din bedre. Jeg håper du kanskje kan forsøke å snakke igjen med denne personen og dele hvordan du har det nå, og at du har sterke tanker om selvskading og selvmord og at du ønsker mer hjelp. Hvis du deler dette, kan dere sammen finne ut av hva som kan være god hjelp for deg videre. Når du har så tunge tanker og følelser inni deg er det viktig at du deler det med noen og får støtte framover.

Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller gå til Helsestasjonen for ungdom der du bor. Ønsker du noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111.

Legger også ved noen artikler under som kan ha nyttig info til deg. Ta godt vare på deg selv, du er en viktig og verdifull person. Lykke til!

 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser