Hopp til hovedinnholdet

Jeg er litt redd for å flytte til Oslo

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, usikker på om dette er rett sted å stille dette spørsmålet, men jeg prøver. Jeg har bestemt meg for å flytte til Oslo om et års tid, men jeg må være ærlig og si at jeg er litt redd. Eller kanskje mer bekymret. Dag inn og dag ut forteller nyhetene om drap, ran og voldtekt i Oslo, og her og nå har jeg vanskelig for å se for meg hvordan jeg kan leve et liv der uten å være konstant på vakt og redd for at noe skal skje meg. Er det noen generelle forhåndsregler jeg bør ta når jeg bor i Oslo, eller skal jeg tolke nyhetene som "det skjer så sjeldent at det er derfor det rapporteres"? Man skulle ikke tro at man som 20-åring skulle bekymre seg over dette, og derfor er det vanskelig å snakke om det med "alminnelige mennesker".

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det at du tenker på det som virker skummelt ved å bo i en storby som Oslo, er jo naturlig.  Det er jo også det som kommer mye frem i media. Jeg foreslår at du prøver å finne frem mye info om alt det positive med Oslo, og at du tenker, slik du også selv foreslår, på det som skjer som prosentvis veldig lavt i forhold til at det er så mange som bor i Oslo.  Sjansene for selv å bli utsatt for noe, er jo veldig liten.  Prat med folk som bor eller har bodd i Oslo og få kjennskap til den siden av saken og ikke bare den medieformidlede "skumle" siden.  


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Katastrofer i nyhetsbildet

Minnemarkering etter terror (colourbox.com)

Når en alvorlig hendelse skjer, vil det i dagene etter hendelsen være disse nyhetene som får størst oppmerksomhet i mediene. Det er ofte sterke bilder og beskrivelser som blir presentert.

Les mer

Flyttet hjemmefra - hjemlengsel?

GHutt ser lei seg ut (colourbox.com)

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra