Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg roe med deg og slutte å grue meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går på ridning og skal snart vise frem et nummer på et juleshow. Jeg gruer meg så utrolig mye, og er sliten av å grue meg så. Jeg har konstant nerver og det kommer en ekkel følelse i magen med en gang jeg tenker på det. Jeg har blitt skikkelig sliten av å grue meg for jeg har gruet meg i ca 2 uker. Jeg kan ikke avlyse heller, for jeg er ikke den eneste som skal ri og de er avhengi av at jeg er der. Er det noen som har et tips til hvordan jeg kan roe meg ned og slutte å ha så mye nerver?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Det er tydelig at du gruer deg veldig til dette juleshowet, og man kan som du sier bli veldig sliten av å grue seg så mye. Den beste måten å få kontroll over nervene, er ofte å sørge for at man er godt forberedt. Gå gjennom det du skal gjøre, og bevis for deg selv at du kan det. Så må du rett og slett bare stole på deg selv og tenke på showet som en mulighet til å vise hva du kan. De som skal se på vil jo egentlig bare ha et innblikk i hva dere jenter driver med på fritiden, og det er nok ingen som legger merke til om noen skulle gjøre en liten feil.  

Jeg legger ved en artikkel hvor jeg tor du kan får noen gode tips.

Lykke til!

 Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Framføring i klasserom (colourbox.com)

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser