Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig stresser, irritert og forvirret av meg selv. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 16år. Jeg er veldig forvirret, irritert å stresset av meg selv. Jeg har altid hat det sånn, jeg har så mye indreuro å jeg blir så fort sur/irritert tenker så negativt gidder ikke noe spesielt skole å det går ikke bare utover meg selv men folk rundt meg. Jeg kan være kjempe glad et øyeblikk men plutselig blir jeg lei å irritert å det varer ei stund så blir jeg glad igjen. Jeg tar bortig ting hele tiden, foreksempel har jeg et ark i hånden bretter jeg det, ødeleger alt som ligger foran meg når jeg sitter i timen uten at jeg tenker over det. Å jeg hater å vise meg fram jeg greier det ikke.. Nettopp fått meg jobb på sentere men greier det ikke greier ikke å stå fram å gjør ting jeg ikke helt har gjort før.. Å jeg glemmer så fort folk kan si noe til meg å jeg føller med på de men glemmer hva de sier. Jeg har ikke noe problem med å få meg venner eller noe jeg er ikke sjenert men blir fort stressa.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for at du stiller oss spørsmål. 

Du skriver at du fort kjenner det stresset, at du er irritabel, rastløs og at du glemmer lett. Det høres ut som dette plager deg en del i hverdagen og at du har tenkt mye på det den siste tiden. Da synes jeg det er bra at du ønsker å finne ut av dette og at du leter etter svar. 

Jeg tror det er lurt at du forsøke å snakke med noen om hvordan du har det, noen som har kunnskap om dette og kan hjelpe deg med å finne svar. Hvis man plages i hverdagen, er det lurt å søke hjelp. Du kan for eksempel bestille en time til fastlegen din. Fastlegen kan finne mer ut av dette og vet hvilke tilbud som finnes der du bor.

Du kan også snakke med rådgiver eller helsesøster på skolen din. En mulighet er også å kontakte PPT (pedagogisk-psykologisk tjeneste på skolen), rådgiver eller kontaktlærer kan hjelpe deg med å få kontakt med dem. 

Jeg håper du vil snakke med noen og at du får hjelp til å finne mer ut av dette. Ta godt vare på deg selv og lykke til videre!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Ane har ADHD

20-årige Ane fra Stavanger er jente, og har ADHD. På utsiden ser hun ut som ei vanlig jente. Om dagen jobber hun som elektrikerlærling, og på kvelden henger hun med venner. – Men Ane har ADHD, en diagnose folk flest gjerne ser på som en guttegreie.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser