Hopp til hovedinnholdet

Hva er forskjellen på asosial og usosial?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Hva betyr det å være asosial? Hva er forskjellen på å være asosial og usosial? Mamma sier hele tiden at jeg er asosial siden jeg ikke vil møte folk og være med dem, jeg vil bare være alene eller med familien. Jeg går nesten aldri ut. Jeg liker rett og slett ikke å være med andre enn mamma og broren min. Er jeg asosial da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes du stiller et veldig bra spørsmål, for begge ordne betyr noe helt forskjellig og mange bruker særlig et av ordene feil.

Asosial betyr at en person er uten evne eller lyst til å innordne seg i et samfunn. Kriminelle kan ofte kalles asosiale.

Usosial er når en person er litt folkesky, uselskapelig og lite omgjengelig. Det er her mange bruker asosial.

Jeg kan ikke svare på om du er usosial, som jeg tolker din mor mener du er. Noen liker å være hjemme med familien sin. Og så lenge det ikke handler om at du er folkesky eller redd for noe, tror jeg ikke du trenger å være bekymret.

Liker du alltid å være hjemme? Hender det at du er ute med andre og finner på ting? Er det noe forskjell på årstidene? Og hvordan synes du det er å være på skolen?

Dette er kun noen spørsmål du kan tenke igjennom, og som kanskje kan hjelpe deg å sette ord på hvordan og hva som er grunnen til at du liker å være hjemme.

Ønsker du å snakke med noen om dette, kan du kontakte Kors på halsen på chat, mail og telefon.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser