Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for en god venn. Hvordan kan jeg hjelpe henne? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Vet ikke om det er helt riktig tema ting, men en god venn av meg er deprimert og har social anxiety og kutter seg, og hun spiser ikke. Grunnen til at hun kommer til skolen er at jeg hver morgen går og henter henne med mat jeg ser henne spise. Men vet ikke hva som skjer etterpå da. For alt jeg vet, stikker hun fingeren i halsen noe jeg vet at hun gjør noen ganger. Det er skikkelig vondt å se henne ha så vondt, og jeg aner ikke hvordan jeg skal hjelpe henne, eller hva jeg kan gjøre. En av lærerene hennes fant det ut og han avtaler med helsesøsteren hver dag, men hun dropper å gå dit og går hjem i stedet. Jeg vil ikke være kjip og si til henne at hun MÅ gå dit, men jeg føler at jeg burde:/ Vet ikke hva jeg vil med dette. Men hvordan kan jeg hjelpe uten å være kjip og tvinge henne til det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har en venn som sliter med depresjon, angst og hun kutter seg. Forstår at dette bekymrer deg.  

Du skriver at en lærer har tatt kontakt med helsesøster på skolen slik at vennen din har avtaler med helsesøster. Det er bra. Er det slik at vennen din ikke følger opp avtaler ved stor bekymring vil nok skolen eller helsesøster ta kontakt med foreldrene til vennen din.

Tenker at det er helt greit å si til vennen din at det kan være lurt å gå til noen å snakke. Synes hun at det er vanskelig å gå til helsesøster alene kan du jo tilby deg å være med.

Legger ved noen artikler under svaret som du kan lese.

Ønsker dere begge lykke til.

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser