Hopp til hovedinnholdet

Jeg får hat meldinger hele tiden på nett. Jeg kutter meg og gråter meg i søvn. Tre personer forsøker å hjelpe meg uten effekt. Har dere noen råd?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg kutter meg og har sakt det til 3 personer og de prøver virklig å hjelpe meg, men det funker ikke. Jeg får hat på nette hele tiden det er noe av det første jeg ser på dagen og det siste jeg er på kvelden. I hat meldingene står det at jeg er feit og fortjener ikke og leve. Jeg sitter alene på romme mit å kutter meg og gråtter meg selv til jeg søvne Har du eller dere noen tips til og hjelpe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 13 år. Takk for at du skriver til Ung.no.

Det er svært forståelig at du har det vondt. Det kan virke som du er utsatt for nettmobbing. Det er fint at folk rundt deg forsøker å hjelpe deg ut av dette. Du forteller ikke hvem det er som hjelper deg. Det du skriver til oss er at du gråter mye og utfører selvskading. Vår anbefaling da er at du får hjelp av psykolog i BUP. Det legges ved en artikkel om BUP der du kan se hva de kan hjelpe deg med.

Det er viktig at du har noen du stoler på som du kan snakke med. Du trenger god støtte for å klare deg i hverdagen nå. Når du er på nett så anbefales du ikke å svare på de negative kommentarene. De som mobber er ute etter en reaksjon og får de det blir det mer mobbing. Det er også viktig at du tar vare på bevis med dato og klokkeslett. Det kan være du får bruk for det hvis saken skal oppklares. Ved de fleste nettsteder kan man blokkere kontakter. Du anbefales å blokkere de som skriver disse hatmeldingene.

Så lenge denne nettmobbingen holder på vil du være fortvilet. Uansett er det viktig at du parallelt har fokus på å oppleve koselige ting i hverdagen. Det legges ved en artikkel om hvordan du kan hjelpe deg selv når du har det trist. Les denne!

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing