Hopp til hovedinnholdet

Finnes det gratis psykolog-hjelp for meg som er 22 år?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 22 år. Det jeg egentlig lurer på er om det finnes noen form for gratis psykolog-hjelp? Jeg kunne godt å tenkt meg å få snakket ut med noen, og få hjelp til å bli bedre kjent med meg selv og hvorfor jeg gjør som jeg gjør osv. i forhold til at jeg skal kunne utvikle meg selv som menneske og få bedre selvfølelse/selvtillit. Selv om jeg pr. dags dato jobber i en 100% stilling, er det for en som er så ung mye penger, så hadde vært flott om det fantes en tjeneste som gratis psykolog. På forhånd takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Så flott at du tar grep når du føler du trenger det og har kommet frem til at du trenger å gå til psykolog. 

Det er ikke like lett å finne gratis psykolog etter at man har blitt voksen og det er litt avhengig av tilbudet der du bor i landet men det bør ikke være helt umulig.

På Helsestasjon for Ungdom jobber det ofte psykologer. Dette er et gratis tilbud som i noen kommuner er for ungdommer opp til 20 mens i andre kommuner er det opp til 25 år. Du kan gå inn her og sjekke hvordan tilbudet er der du bor. Hvis de ikke har et tilbud i din hjemkommune skal du kunne gå i nabokommunen. 

Noen kommuner har også kommunepsykolog som jobber med å gi psykisk helsehjelp både til barn, ungdom og voksne, men igjen er dette avhengig av hvilken kommune du bor i. Du kan gå inn på din kommunes hjemmeside under helse og lete etter psykolog der. 

Dersom dette heller ikke er aktuelt for deg der du bor blir du mest sannsynlig nødt til å betale ihvertfall en egenandel for å gå til psykolog. Da kan du gå til fastlegen din og få henvisning til psykolog med trygdeavtale eller til DPS (distriktspsykiatrisk senter). Da må du betale en egenandel på 320,- per time. Når du har kommet opp til 2185,- i egenandeler innenfor samme år, så får du frikort og da slipper du å betale egenandel resten av året. Dette gjelder også egenandel når du går til lege, diverse undersøkelser på sykehus, medisiner på blå resept etc. 

Håper dette var til hjelp for deg. Lykke til videre!

 Hilsen psykologen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser