Hopp til hovedinnholdet

Krangel og mobbing hjemme.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Kan mamma og pappa straffe meg for at jeg går i lås etter å bli mobbet hjemme? De pleier å straffe meg for ALT, selv om jeg ikke er hjemme får heg skylda for ting, dette skyldes ADHD-diagnosen jeg har fådt, de andre som ofte er skyldige får ALDRIG straff. Jeg mener det hvist folk skal behandle meg dårlig pga. ADHD-en min tar jeg selvmord!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei gutt 14 år.

Så fint du tar kontakt med oss. Du spør oss om mamma og pappaen din kan straffe deg for at du går i lås etter å ha blitt mobbet hjemme? Når du skriver straff, så lurer jeg på om det er vold, husarrest, eller noe annet? Tenker ingen barn skal oppleve å bli utsatt for vold.

Du skriver også at du blir straffet for alt, og jeg tenker det kan ikke være noe godt. Klarer du å si ifra til foreldrene hva dette gjør med deg? Dersom det er vanskelig for deg å snakke med foreldrene dine bør du oppsøke noen andre voksne som du stoler på og som du kan snakke med om hvordan du har det. Du kan f.eks ta kontakt med helsesøsteren på skolen der du går og fortelle henne om hvordan du har det. Hun skal kunne lytte til deg og gi deg råd og event hjelpe deg litt videre. Altså tenker det er viktig  for deg å få en person du kan snakke med om hvordan du har det

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser