Hopp til hovedinnholdet

Jeg lever et veldig bra og normalt liv med familie, venner og kjæreste. Likevel føler jeg meg kronisk "tom", lei meg og sint. Hva er det med meg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 22, som lever et veldig bra og normalt liv med familie, venner og kjæreste. Likevel føler jeg meg kronisk "tom", lei meg og sint. Noen ganger får jeg helt syke tanker i hodet, som jeg ikke kan styre. Tenker ofte på selvmord, selvom jeg vet jeg aldri hadde klart å gjennomføre det. Skjønner ikke hva det kommer av! Gråter ofte på kveldene uten at det er noen grunn. Hva er det med meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at du lever et bra og normalt liv, men allikevel føler du deg trist, "tom" og sint. Du får også syke tanker i hodet, tenker på selvmord og gråter om kveldene uten grunn. Jeg forstår at det er vanskelig for deg og vondt å ha det slik. 

Jeg er glad for at du skrev til oss om dette, det kan være første skritt til å få det bedre! Slike følelser du beskriver er vonde å bære på. Tanker og følelser henger sammen og påvirker hvordan vi har det. Det kan være til hjelp å få delt det man har inni seg, da kan man få sortert litt i tanker og følelser. Gjennom samtale kan du kanskje klare å se hva dette skyldes. Det er lurt å snakke med foreldrene dine om dette, kanskje har de noen gode råd å komme med. 

Du kan oppsøke helsestasjon for ungdom, noen steder er tilbudet for unge opp til 25 år. Ellers vil jeg anbefale deg å bestille en time hos fastlegen din. Han kan høre på hvordan du har det, eventuelt ta noen blodprøver og han kan henvise til psykolog. 

En annen faktor som kan spille inn på vår psykiske helse er søvn. Det er viktig å få nok søvn og gode rutiner for dette som å legge seg til faste tider og legge bort forstyrrelser. Det påvirker i stor grad hvordan en føler seg. 

Legger ved noen aktuelle artikler. 

Jeg håper at du tar kontakt med noen som kan hjelpe deg, det kan bare bli bedre. Du er verdt å ta vare på!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser