Hopp til hovedinnholdet

Når kjæresten er deprimert

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er student og har for øyeblikket om psykologi. Jeg kom over et par av artiklene deres, blant annet om bruk av vold i forhold og om depresjon. Hva jeg ikke fant, som jeg gjerne skulle ønske å vite mer om, var om depresjon i parforhold, der den ene lider av depresjon og den andre ikke. Jeg har selv vært i et svært ulykkelig forhold der kjæresten min led av sterk depresjon. Hvordan skal man som kjæreste forholde seg til den andres isolering og selvmordstanker, som ikke ønsker å søke hjelp og ber deg om ikke å ikke fortelle det til noen. Jeg blir overrasket over hvor mange jeg kjenne som har vært i slike forhold, og hvor forholdet ender fordi den andre ikke takler presset over sin syke kjæreste. Hvor man ligger våken om nettene og bekymrer seg over hva kjæresten kan finne på å gjøre. Hvordan man må takle at kjæresten ikke orker å være med deg, eller å bli kalt ufine ting av vedkommende for å bedre sin egen selvfølelse. Kunne dere gjerne laget en artikkel om dette? :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for godt innspill.  DET skal vi lage noe på.  Du har helt rett i at det er kan være vanskelig å være i et forhold der den ene sliter mye med psykiske vansker. Du forteller at du selv har vært i et slikt forhold.  Hvis du har mulighet, kan du veldig gjerne dele historien med oss (anonymisert, selvsagt), så vi kunne bruke den som utgangspunkt for en artikkel.  Det er også mulig å kommentere under svaret for andre som har lignende opplevelser, slik at vi kan bruke kommentarere som kommer også for å ta med i en artikkel.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser