Hopp til hovedinnholdet

Moren min har fått brystkreft.Jeg er redd for hva som skal skje med henne, jeg har det forferdelig. Hva kan jeg gjøre?http://www.brystkreftforeningen.no/om-brystkreft

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! De to siste månedene har vært helt forferdelige. Moren min har brystkreft og fikk vite dette i Juni. Hun fant ut av det og kom raskt i gang med behandling, og legen sier at hun har store sjanser for å bli fort frisk pga dette. Hun er den sterkeste kvinnen jeg kjenner, og hun har håpet oppe hele tiden. I tillegg var ikke svulsten hennes større enn 2cm, og hun har operert hele svulsten vekk. Legene bommet på 1mm, så hun skal operere igjen og komme raskt i gang med behandlingene. Legen sier at mamma ikke trenger å ta vekk hele brystet fordi det ikke er noe vits i det når kreften ikker er så farlig enda.Så dette er vel postivt også? Jeg vet det kommer til å gå fint med henne, men jeg gruer meg til cellegiften og jeg gruer meg til å se hva som kommer til å skje videre. Hvor mange prosent kvinner er det som overlever brystkreft? Og hva kan jeg gjøre for å klare å sove om kveldene? Jeg har det helt forferdelig og gråter hver kveld. Vær så snill og hjelp meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du stiller oss spørsmål!

Det er lett å forstå at du har det vanskelig og er redd. Det at foreldre eller andre får kreft er veldig skremmende. Det er normalt å føle og tenke som du gjør. Brystkreft er en av de vanligste kreftformene hos kvinner. Det finnes ulike typer brystkreft. Siden legene sier at hun har gode sjanser til å bli frisk stemmer nok det. Det er likevel forståelig at det er vanskelig å tro på.

Legger ved informasjon om brystkreftforeningen her. Det er ofte betryggende å vite noe om det man er redd for. Det er likevel oftest viktig å snakke med noen av følelsene du sliter med. I informasjonen fra brystkreftforeningen er det informasjon om det å være pårørende til noen med brystkreft. Der finner du også lenker til steder du kan ta kontakt for å få råd.

Mange får også god hjelp og støtte hos, helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom er også et godt alternativ.

Håper dette er til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du å snakke med noen om kreft?

Kreftlinjen

Hvor lang tid tar behandlingen? Hvordan kan jeg hjelpe en som har fått kreft? Jeg har nettopp fått kreft og trenger noen å snakke med! Kan jag ha symptomer på kreft? Ring 800 57 338 eller 800 KREFT Du kan være anonym.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser